Folketinget åbner med talegenkendelse

Når Folketinget åbner i dag, tages et nyt danskudviklet talegenkendelsessystem i brug.

Få timer efter Statsminister Anders Fogh Rasmussen har holdt sin åbningstale, vil den ligge klar til publicering.

Det er danske Sirius IT, der i samarbejde med Prolog Development Center og Max Manus har udviklet en tale-til-tekst-løsning, der debuterer ved åbningen af Folketinget i dag.

Talerne fra Folketingets talerstol optages digitalt og 10 minutter efter en tale er afsluttet, starter processen med at omdanne talen til tekst og få den lagt ud på Folketingets hjemmeside.

Det vil ikke tage mere end to til tre timer fra en tale er talt, til den ligger klar til publicering.

Referent som mellemstation

En referent dikterer talen ud fra optagelsen og Edixi omsætter referentens tale til tekst. Det er nødvendigt med en referent som mellemstation, da systemet skal lære en stemme at kende, inden det fungerer optimalt.

"På sigt kan man forestille sig, at systemet omdanner en politikers tale direkte til tekst, men i første omgang er det referenterne, der anvender systemet" forklarer Michael Houghton-Larsen, administrerende direktør i Sirius IT.

Edixi-systemet har lært stemmerne fra 10 - 15 referenter i Folketinget at kende.

Ifølge Michael Houghton-Larsen starter systemet med en genkendelsesprocent på 94 procent og det vokser efterhånden til 97 - 100 procent.

"De primære fejlkilder er helt nye ord, som systemet ikke har hørt før, men generelt er det utroligt præcist," siger Michael Houghton-Larsen.

Selve omsætningen af tale til tekst sker ved hjælp af Phillips-systemet SpeechMagic, der er et generelt rammesystem, der kan tilpasses lokale sprog som dansk. Prolog Development Center har stået for tilpasningen af systemet til dansk.

Edixi er integreret med Folketingets dokumentsystemer og hjemmeside, hvor talerne udveksles i et XML-format.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere