Artikel top billede

Venstres it-ordfører i Folketinget, Michael Aastrup Jensen talte meget varmt for i sin tid som borgmester i Randers at sælge KMD.

Venstre-ordfører vil have KMD solgt i en fart

Et KMD-salg kan trække ud i årevis. V-ordfører kan ikke se nogen grund til at vente.

Den lov, som skal presse kommunerne til at sælge KMD, har en lang tidshorisont. Først i 2012 vil KL være tvunget af lovgivningen til at sælge.

Og hvis man skal tolke signalerne fra KLs formand Erik Fabrin, så har kommunerne ikke travlt. Det ændrer de seneste dages interesse fra finansmanden Ib Kunøe ikke på.

KLs formand Erik Fabrin har i de sidste par dage gjort, hvad han kunne for at mane rygter om, at Ib Kunøe vil købe KMD og om, at Kunøe vil fusionere KMD med NNIT i jorden.

KL formanden, som hele vejen igennem har været imod at sælge KMD, har flere gange påpeget, at salget ikke haster.

Andre toner lyder fra Venstres it-ordfører i Folketinget, Michael Aastrup Jensen, der i sin tid som borgmester i Randers talte meget varmt for at sælge KMD. Han forstår ikke sin tøvende partifælle.

"Modargumentet har hele tiden været, at vi først skulle have overstået kommunalreformen. Nu kan jeg ikke se noget modargument" siger Michael Aastrup Jensen og tilføjer:

"Det eneste, de gør, er at udsætte det uundgåelige. Vi har fået indført en lovgivning, der var et kraftigt vink med en vognstang til blandt andet KMD."

Michael Aastrup sætter sin lid til, at KLs bestyrelse har opfattet vinket. Hvis ikke, er han klar til at tage sagen op i Folketinget igen.

Langsigtet lov

KL ejer KMD A/S gennem selskabet Kommuneholding, der også ejer Kommuneinformation. Det er altså ikke de enkelte kommuner, der ejer aktierne, og derfor er der blevet spekuleret i om KL ved et salg vil have placeret indtægterne i en fond eller lignende.

Den lov, som pålægger kommunerne at sælge hele eller dele af KMD, siger nemlig, at virksomheden senest skal sælges i 2012.

Et salg kan også blive aktuelt, hvis firmaet igennem en tre-årig periode henter mere end 25 procent i gennemsnit af sin omsætning ved salg til andre end kommuner. En regel KMD dog kan få dispensation for.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere