Kan GPhone true iPhone?

Google er lige på trapperne med sin mobiltelefon, men i modsætning til Apples iPhone er den kommende GPhone kun baseret på software til mobile netværk og reklameudbydere.

Computerworld News Service: Google sigter efter at udvide sin førerposition inden for online-reklame, så den også kommer til at omfatte reklamer på mobilmarkedet, der i dag er et mindre marked, men som forventes at vokse dramatisk de kommende år, hedder det i en artikel i International Herald Tribune.

I artiklen står der, at Google forventes at afsløre detaljer om projektet senere i år, og de første telefoner måske kan komme på markedet i 2008.

Men 30 prototyper af mobiltelefonen siges at være helt ude i skoven, det skriver en blogger med førstehåndskendskab til mobilerne, Alex Lewis på Networkworld.com.

Apple satte nye standarder for, hvad brugerne kunne forvente sig af en mobiltelefon. Succesen med iPhone har fået producenterne til at snuble over hinanden for ikke bare at matche, , men også overgå dens features.

Google GPhone er baseret på et open source-operativsystem. Der har været en stigende interesse og øget udvikling, inden for Linux-baseret software og udviklingsværktøj til mobile enheder.

International Herald Tribunes artikel citerer både "branchefolk med kendskab til projektet" og chefer i mobiltelefonindustrien for at udpege to strategier bag Googles tiltag.

Det ene er at udvikle et væsentlig billigere alternativ til Microsofts Windows Mobile operativsystem; det andet scenarie er at løsne teleudbydernes stramme tag om softwaren, telefonerne og tjenesterne, der kun fungerer på deres egne netværk.

Som det fremgår af artiklen, vil begge scenarier eller de to tilsammen, skabe stærke rivaler til Google.

"Firmaer som Verizon Wireless og AT&T har brugt milliarder af dollars på at opgradere deres netværk, skabe kunderelationer, støtte salget af mobiltelefoner og lave egne mobil-internet-portaler," skriver International Herald Tribune.

"Nu vil de sikre sig, at deres investeringer også giver et afkast, og det skal blandt andet ske ved hjælp af mobil-annoncering, og de anser Google og andre søgeportaler som konkurrenter."

Teleudbyderne vender nu blikket mod andre firmaer, såsom JumpTap og Medio Systems, og vil anvende deres produkter under udbydernes egne mærker.

GPhone-projektet har medført intense spekulationer på internettet. En søgning på Google giver 2,7 millioner henvisninger til GPhone. En af dem er et Wikipedia-opslag, der sier en mængde nyhedsstrømme for detaljer og spor.

Google ser ud til at profitere af den stigende interesse for den Linux-baserede mobilplatform. I juni præsenterede The Linux Phone Standards (LiPS) deres første specifikationer i et onlineforum.

Der kommer hele tiden mere udbyggede Linux operativsystemer fra nye firmaer, såsom: a la Mobile. Mobiltelefonfabrikanter, som Motorola læner sig kraftigt op ad Linux som fremtidens løsning.

Men det mobile Linux-marked er stadig fragmenteret, og det kan give Google en åbning, hvor selskabet kan gøre brug af sit navns genkendelseskraft og sin ekspertise inden for internetsøgning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere