Identitetstyveri er et voksende problem i England

Denne uge er officiel "stop-identitetstyveri"-uge i Storbritannien. Her er identitets-tyverier ganske almindelige.

Denne uge er officiel "stop-identitetstyveri"-uge i Storbritannien.

Computerworlds læsere har i denne uge kunnet læse om den 25-årige, københavnske økonomistuderende, som oplevede at en fremmed havde registreret en phishing-site i hans navn.

Den slags identitets-tyverier er ganske udbredte i Storbritannien.

I denne uge er det således tredje år i træk, at der afholdes en såkaldt "ID Fraud prevention"-uge i Storbritannien.

Kriminelle, der eksempelvis opretter kreditkort og lån i uskyldige personers navn, er et stigende problem i Storbritannien.

I 2006 vurderede det engelske indenrigsministerium, at omkostningerne relateret til identitetstyveri lå på 1,7 milliarder pund.

Det var 400 millioner pund mere end det foregående år.

Hver tredie brite berørt

Der er mange briter, der berøres af identitetstyveri.
I hvert fald viser en nylig undersøgelse fra analysebureauet Populus, at hver tredie brite selv eller deres familie eller venner, er blevet berørt af identitetstyveri.

Hele 80 procent af englændere frygter at blive udsat for identitetstyveri.

Trods den åbenbart store bevidsthed om risikoen for identitetstyveri, har det dog ikke fået alle briter til at ændre deres opførsel.

En national skraldespands-undersøgelse udført af Waste Works viste, at en trediedel af de undersøgte skraldespande indeholdt vigtige papirer egnet til identitetstyveri.

Det omfattede blandt andet pas, kørekort, CV, telefon-, gas- og el-regninger.

Skraldespandsundersøgelsen var bestilt af virksomheden Fellowes, der blandt andet lever af at sælge makulatorer.

Bag den nationale kampagne "ID Fraud prevention" står blandt andre det engelske postvæsen Royal Mail, Metropolitan Police, Det britiske skattevæsen, pasmyndighederne, kreditvurderingsselskaber som Experian samt Fellowes.

Kampagnen forsøger blandt andet at mobilisere englænderne til at makulere vigtige papirer inden de smides ud ved hjælp af Youtube-video.

Videoen findes i slutningen af denne artikel.

Zar for identitetstyveri

Den stigende trussel om identitetstyveri har fået en række politikere på tværs af de politiske partier i Storbritannien til at gå sammen i gruppen "All Part Parliamentary Group on Identity Fraud".

"Vi er politikere fra Labour, Konservative og Liberale Demokrater, der arbejder sammen om at få gjort noget ved identitetstyveri," siger talsmand fra gruppen Ben Thornton.

I starten af ugen opfordrede gruppen af britiske parlamentarikere den britiske regering til at udpege en person, en såkaldt identitetstyveri-zar, der skal koordinere indsatsen fra offentlige institutioner, private virksomheder og politiet.

"Der er forskellige tiltag i politikredse som Metropolitan Police (Politiet i London, red.), men vi mangler en central enhed, der kan koordinere indsatsen fra politi samt private virksomheder og offentlige myndigheder," siger Ben Thornton.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere