Frankrig går til kamp mod spam

Tema: Sikkerhed Frankrig vil lukke for spam-mængderne gennem udvikling af et nyt open source-system. Systemet skal gøre det nemmere at meddele internetudbyderne, når uønskede e-mails sendes gennem deres netværk.

Team: Franskmændene har også fået nok af spam, og myndighederne finansierer nu udviklingen af et open source-værktøj til e-mail-klienterne Outlook og Thunderbird.

Via en ekstra værktøjsliste i e-mail-programmet får brugeren mulighed for at rapportere de uønskede beskeder i et centralt register.

Hurtige anmeldelser

Ved et klik på en enkelt knap kan brugeren sende en direkte besked, der informerer om uønsket post, til en central database.

Herefter informeres den internet-udbyder, hvis netværk mailen kommer fra, og det er så op til udbyderen om kontoen skal lukkes. Kommer mailen fra andre lande end Frankrig, kan systemet dog ikke stoppe yderligere distribution.

"Formålet er, at folk nemt og hurtigt kan anmelde mails, der mistænkes for at være spam," siger John Graham-Cumming, der er en af udviklerne bag projektet, der er blevet døbt Signal Spam, til Computerworlds svenske søsterside.

Frankrig har den tvivlsomme ære at rangere som nummer ti på listen over de lande, der genererer mest spam. På førstepladsen kommer USA fulgt af Kina, Rusland og Storbritanien.

Planen er at Signal Spam-værktøjet er klar til download i slutningen af dette år.

Norge sætter også ind

Nordmændene er også ved at gå til i spam, og i går sagde IKT-Norge, Norges svar på IT- og Telestyrelsen, at de har indledt et samarbejde med flere tele- og internetudbydere, der forpligter sig til at følge en række regler, for at tage toppen af spam-horderne.

"Vi kan ikke love at vi fjerner alle spam-mails, dertil er problemet for omfattende," siger Hallstein Bjercke, IKT-Norge. "Samtidig bruger spammerne hele tiden nye teknikker i forsøget på at snyde os. Derfor er det stadig vigtigt, at brugerne selv sørger for at tage forholdsregler."

Det norske initiativ bakkes op af alle de store internet-udbydere i landet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere