EU overvejer indgreb på bredbåndsmarkedet

Mange europæere er ved at blive hægtet af bredbåndsmarkedet. EU overvejer massive indgreb på markedet for at få alle med.

Computerworld News Service:: Færre end seks procent af bulgarerne har bredbåndsadgang, mens 40 procent afi danskere har, noterer EU-kommissionen i sin seneste rapport om bredbåndsadgang i de 27 europæiske EU-medlemslande.

En af hovedårsagerne til den manglende udbredelse i lande som Bulgarien er, at der ikke er konkurrenter til de tidligere nationale teleselskabers monopoler, ligesom der mangler regulering af markedet, konkluderer kommissionen.

"Det er uacceptabelt, at kløften mellem de stærkeste og svageste øges. EU må tage affære og få orden på problematikken. Jeg vil fremsætte specifikke forslag til denne del af reformpakken 13. november," siger Viviane Reding.

Hun rider stadig på den bølge af begejstring, hun igangsatte, da hun fik sænket roaming-priserne i Europa.

Priser skal sænkes

Viviane Reding overvejer en lignende intervention på bredbåndsmarkedet for at få sænket priserne i områder, hvor konkurrencen mellem selskaberne er lav eller slet ikke findes.

Hendes talsmand, Martin Selmayr, mener ikke, at en decideret regulering af priserne vil være først skridt på vejen.

"Priserne har stor betydning, men prisreguleringer skal kun bruges som sidste udvej."

1. juli var der 90 millioner faste bredbåndstilslutninger i Europa, hvilket er cirka 20 millioner flere end i juli måned sidste år.

Tilvæksten var højest i Danmark, med 7,7 forbindelser per 100 indbyggere. Luxemborg (7,1) og Irland (6,7 per 100 indbyggere).

DSL-forbindelser er den mest udbredte form for bredbåndsforbindelse med cirka 72,5 millioner linier.

Men vækstraten for DSL er fladet ud det seneste år.

Kabel, fiber og trådløse spots bliver mere udbredte, og udgør 17,7 procent af forbindelserne, skriver kommissionen.

Der har været intens konkurrence om DSL-kunderne, hvilket viser sig som en stor vækst på markedet, hvor DSL-forbindelsen ikke er del af en pakke [tv, telefon,radio]. 55,4 procent af alle alternative operatørers DSL-forbindelser (17,6 millioner forbindelser) er helt eller delvist uafhængige af andre tilkøbsydelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere