MySQL får et skud Google-kode

Databasen MySQL har præsenteret sine softwareplaner frem til 2009, der inkluderer kode leveret af Google og sikkerhedsforbedringer, der er møntet på MySQL 7.0

Computerworld News Service: Tidligere i år underskrev Google en leverandør licensaftale, der giver databaseproducenten MySQL ret til at inkludere Google-kode i sin database, siger MySQLs medstifter og vicepræsident, David Axmark.

Google hemmeligholder, hvilke underliggende arkitektur til deres tjeneste, der er videregivet. Men det er velkendt, at Google er en af de største brugere af MySQL, og kører hundrede eller tusindvis af servere med MySQL-databaser.

Søgetjenesten har brugt mange kræfter på at tilpasse MySQL, så det opfyldte deres behov, hvilket omfatter en forbedret databasereplikering og funktioner, der kan overvåge store mængder aktivitet på serverne, sagde David Axmark, på en MySQL-konference i Paris.

MySQL vil medtage nogle af funktionerne i de fremtidige versioner af databasen, sandsynligvis i MySQL 6.0, der forventes klar i slutningen af 2008, sagde David Axmark.

Google drager fordel af, at deres kode nu bliver en del af det officielle MySQL-produkt, og dermed bliver omfattet af forbedringer og opgraderinger.

Kæmpe potentiale

MySQL kan profitere af dele af Googles software, selvom det vil kræve en stor arbejdsindsats af database-firmaet.

"Det tager tid at analysere, hvad der er relevant for alle, hvad der virker, og hvordan vi kan indarbejde det i nye versioner. Der er et kæmpe potentiale, men der er også meget arbejde, der skal gøres." sagde Kaj Arno, MySQLs vicepræsident for community-relationer.

Google udvikler kun add-ons til det operativsystem de benytter, Linux , så MySQL er nødt til at overføre, teste og dokumentere de nye add-ons til de henved 15 operativsystemer, MySQL supporterer.

Funktionerne i MySQL 6.0 er næsten på plads, så Google-koderne vil ikke være med før i 6.1, der forventes i starten af 2009. Nogle Google-koder findes allerede i kildekoden til MySQL 4.1, men ikke i noget MySQL-supporteret produkt.

De to firmaer er i tæt kontakt med hinanden, fortalte David Axmark. Googles chefudvikler af MySQL-løsninger tilbragte flere dage på MySQLs interne udviklermøde i Heidelberg i sidste måned.

Google har også udsendt kildekode til nogle MySQL funktioner, søgemaskinefirmaet har udviklet.

MySQL 7.0 ventes klar i 2009

På mødet i Paris præsenterede MySQL en overraskende langsigtet produktplan, der rakte helt frem til MySQL 7.0, der vil være klar i slutningen af 2009 og have fokus på sikkerhedsforbedringer for virksomhedsbrugerne.

"Mange af jer har sagt, at i vil have forbedret sikkerheden i databaserne, og det har vi lyttet til," sagde Robin Schumacher, MySQLs produktchef.

Mange af funktionerne er standard i databaser fra firmaer som IBM og Oracle, sagde Schumacher.

"MySQL positionere sig selv, som et lavpris-alternativ til disse firmaers produkter, med færre sofistikerede features, hvilket for en stor gruppe kunder er tilstrækkeligt," sagde han.

Flere sikkerhedsfunktioner

Schumacher oplyste desuden, at version 7.0 vil støtte role- og group-baseret sikkerhed, Den vil også indeholde "transparent data kryptering" i databasen, så udviklerne ikke behøver at tilføje det på programniveauet.

MySQL håber at sikkerhedsfunktionerne vil give flere kunder inden for den finansielle sektor, offentlig administration og detailhandlen.

MySQL 5.1 forventes udsendt i første kvartal næste år. Blandt forbedringerne findes table og index partitionering, som skulle forbedre ydelsen i forbindelse med datawarehousing og muligheden for at anvende række-baseret replikation, der giver firmaerne mulighed for at skabe mere præcise back-up replika.

Den store forandring i version 6.0 vil være MySQLs storage engine, Falcon. Deres mest populære model har hidtil været InnoDB, men for to år siden købte Oracle, InnoDBs udviklere, Innobase.

Oracle gav MySQL mulighed for at bruge InnoDB på licens, men MySQL ønskede et alternativ.

Falcon kan lave gendannelser og roll-back-operationer hurtigere end InnoDB, fordi de foretages fra main memory, oplyste Robin Schumacher.

Nogle InnoDB-funktioner, så som udenlandske tegn og fuldtekst indeksering, vil ikke være med før i MySQL 6.1.
6.1 forventes at være klar i en beta-version midt i 2008 og klar til salg i 2009. Forbedringerne omfatter bedre prepared statements og server-side cursors.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere