Fagforeninger håber på valgkamp om jobkarteller

Folketingsvalg 2007: Jobkarteller skal være valgtema, mener fagforeninger. Unødvendigt, siger Dansk Arbejdsgiverforening

Fagforeningerne håber, at jobkarteller bliver et omdrejningspunkt i den kommende valgkamp.

Hos Prosa forstår formand Peter Ussing nemlig ikke, hvordan det liberale tankergods hos Venstre harmonerer med nogen som helst former for bindinger på arbejdsmarkedet.

"Det er svært for Venstre at forklare. Der er jo en modstrid mellem deres udmeldinger, og så partiets angiveligt liberale synspunkter," mener Peter Ussing.

Han håber samtidig, at både de Konservative og Dansk Folkeparti vil melde klart ud og love et klokkeklart forbud mod jobkarteller.

Inden valget blev udskrevet lovede beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V), de Konservative og Dansk Folkeparti et lovforslag mod hemmelige jobkarteller.

Men de var tøvende i forhold til at forbyde de ikke-hemmelige aftaler.

NA afgørende
Derfor kan Ny Alliance måske blive den centrale spiller, vurderer Peter Ussing.

"De kan blive tungen på vægtskålen," siger han.

Også hos Business Danmark peger presseansvarlig Michael Krag-Svendsen på, at Ny Alliance tidligere har meldt sig på banen her på computerworld.dk.

Dengang meddelte partiet, at det vil se positivt på et lovforslag om at forbyde både de hemmelige og ikke-hemmelige jobkarteller.

"Det er jo medarbejderne, der kommer i klemme, og de bliver jo i eller andet omfang stavnsbundet," sagde Ny Alliances politiske ordfører, Anders Samuelsen.

"Hvis Ny Alliance bliver tungen på vægtskålen - og hvis partiet holder ord - er der håb om en skærpet lov om jobklausuler." konstaterer Michael Krag-Svendsen.

En liberalisering af beskæftigelsesindsatsen er en forudsætning for, at der i fremtiden er hænder nok - så folk kan arbejde med det de er bedst til, mener han.

DA afviser
Hos Dansk Arbejdsgiverforening har man svært ved at se, at jobkarteller bør være en del af valgkampen.

"Det er godt at konstatere, at fagbevægelsen også mener, at behovet for arbejdskraft er valgets store temaer. Det er dog vanskeligt at se jobaftalerne som et afgørende element i en valgkamp." siger ansættelsesrestchef Flemming Dreesen fra Dansk Arbejdsgiverforening.

Han oplyser, at DA arbejder for, at aftalerne skal oplyses til medarbejderne.

Samtidig understreger han, at aftalerne i visse situationer er nødvendige, og at vikarbranchen fortsat skal have mulighed for at eksistere og kunne skaffe arbejdskraft til private og offentlige institutioner.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
Cloud-teknologi sikrede dronningens corona-tale - men DRs CIO Mikkel Müller er slet ikke færdig med cloud endnu
Uden cloud og den rette cloud-strategi havde DR ikke haft samme muligheder eller nye digitale produkter. Det fortæller CIO Mikkel Müller til Computerworld - hvor han også uddyber hvordan han ser resten af it-landskabet bevæge sig mod cloud og hvordan udviklere efterspørger de moderne værktøjer.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Det skal dit endpoint detection and response-system kunne
EDR, eller endpoint detection and response, lovede egentlig bedre it-sikkerhed og bedre overblik. Men resultaterne er ikke helt overbevisende. I dette whitepaper kan du læse om nogle af begrundelserne for, at traditionel EDR kan drille – blandt andet et systemerne kæmper med manglende integration af data fra andre kilder. Samtidig får du i dette whitepaper en checkliste for, hvad du kan forvente at dit endpoint detection and response-system skal kunne samt en række relevante use cases.