SF har benyttet sponsorlinks i omkring halvandet år. Og i den periode er søgningen til partiets hjemmeside steget. Men stigningen kommer ikke kun fra AdWords," fortæller web- og internetredaktør hos SF, Sanne Plichta.

Sponsorlinks giver partier vælger-klik

Folketingsvalg 2007: SF bruger AdWords for at sikre partiet vigtig eksponering på Google. Venstre vil ikke kommentere partiets kampagne. Men begge partier fortæller, at reklamerne virker.

Velfærd. Integration. Ældrepleje.

Det er nogle af de ord som partierne SF og Venstre har købt som AdWords hos søgegiganten Google som et led i krigen om vælgernes stemmer på nettet.

Hos SF fortæller web- og internetredaktør Sanne Plichta at partiet bruger AdWords for at sikre at partiet bliver eksponeret på første søgeside, når folk søger efter et af de emner på Google, som partiet har købt AdWords til.

"Vi kan jo se, at vi får klik på det," siger Sanne Plichta.

AdWords spiller ifølge Sanne Plichta en stor rolle for partiet, når det handler om at råbe befolkningen op med annoncer, fordi partiet ikke i samme udstrækning som større partier har råd til at lave store kampagner på eksempelvis busser og toge.

"Vi har ikke et kæmpe mediebudget. Så vi har været nødt til at tænke meget bredt, hvordan vi så bedst kommer igennem," siger Sanne Plichta.

Hun fortæller, at partiet har mange brugere fra det yngre segment som er vant til at bruge Google. Og det er derfor at partiet har valgt at satse på søgemaskinens sponsorlinks.

Bruger flere penge under valgkamp
SF har benyttet sponsorlinks i omkring halvandet år. Og i den periode er søgningen til partiets hjemmeside steget. Men stigningen kommer ikke kun fra AdWords," fortæller Sanne Plichta.

SF bruger hvert år mellem 20.000 og 40.000 kroner på søgemaskinens sponsorlinks. Men i løbet af valgkampen vil partiet bruge 100.000 kroner ekstra.

I øjeblikket har partiet AdWords inden for omkring 35 forskellige områder. I første omgang køber man ikke ordene, men opretter dem. Det betyder i praksis, at man først skal betale, når nogen har klikket på annoncen.

Samtidig gør systemet det muligt at forudbestemme, hvor mange penge man maksimalt vil bruge. Samtidig kan der hele tiden ændres i indhold og antal ord, fortæller webredaktøren.

Et spil i lotteriet
Google bestemmer prisen på et ord ud fra ordets popularitet og hvor mange der normalt søger på et ord.

"Derfor er det lidt et spil i lotteriet når man laver AdWords, for man ved ikke hvad det koster. Man er nødt til at følge grundigt med," siger Sanne Plichta.

Afregningsmetoden betyder, at det faktisk er muligt at opbruge den daglige kvote indenfor få timer, hvis det lige pludselig bliver populært at søge på eksempelvis ordet velfærdspolitik, forklarer webmasteren.

Et eksempel på et AdWord som er billigt i drift er ifølge Sanne Plichta ordet asylpolitik. Men det kan hurtigt ændre sig.

"Jeg er helt sikker på, at nogle af vores ord bliver dyrere undervalgkampen," siger Sanne Plichta.

Det er kun ganske få af de danske partier som bruger AdWords, viser en helt uvidenskabelig undersøgelse som Computerworld foretog i sidste uge.

Mange AdWords hos Venstre
Også regeringspartiet Venstre har investeret i en lang række sponsorlinks hos Google.

"Vi spiller på det klaviatur der er af annonceringsmuligheder," siger Jens Skipper Rasmussen, der er partisekretær hos Venstre.

"Det er klart at Google AdWords er et af elementerne," siger han.

Jens Skipper Rasmussen vil ikke oplyse, hvor mange penge partiet bruger på AdWords. Han henviser til, at Venstre ikke giver oplysninger om enkelte elementer i partiets kampagne.

Han kan derfor heller ikke oplyse, om valgkampen betyder, at partiet vil bruge flere penge på AdWords end normalt.

Partisekretæren har ikke noget overblik over, hvor mange AdWords partiet har købt på Google.

"Men det er jo mange, så meget kan jeg sige," siger Jens Skipper Rasmussen.

Ingen tvivl om effekt
Partisekretæren har ikke nogen tal på, hvor mange besøg partiet får på sin hjemmeside på grund af de mange AdWords. Han fortæller, at mange af de besøgende går direkte ind på partiets hjemmeside.

"Men det giver klik på hjemmesiden, det er der ikke nogen tvivl om. Ellers havde vi selvfølgelig heller ikke valgt at gøre det," fortæller Jens Skipper Rasmussen.

Partisekretæren fortæller, at Venstres brug af AdWords rækker længere tilbage end den aktuelle valgkamp. Partiet begyndte nemlig at bruge Googles annoncer allerede for omkring et års tid siden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.