Vi kender indholdet i videoerne på forhånd, og derfor bliver de aldrig online-baskere, der bringer budskaberne videre til nye grupper.

Politiske film-klip på nettet er for dødssyge

Folketingsvalg 2007: Politiske film-klip på nettet rykker slet ikke. Det skyldes, at vi kender budskabet i forvejen. Og hvad skal man så bruge det til?

I denne valgkamp benytter samtlige partier film-klip som kampagnemateriale på deres websider.

Men der mangler bid i film-klipmaterialet, før det for alvor kan rykke stemmer.

Vi kender indholdet på forhånd og derfor bliver film-kliperne ikke sendt rundt i online-netværket, hvilket er et af kriterierne for en ægte online-basker, der kan sprede budskaber, lyder det fra både reklamebranche og internet-forskere.

Blenderen, der blev verdensberømt
Den mest populære platform til distributionen er YouTube, der bruges af næsten alle partier.

En succesfilm-klip på YouTube opstår når brugerne videresender materialet, og der er flere eksempler på firmaer, der bevidst og meget dygtigt bruger film-kliperne til at sprede deres markedskampagner.

En af de mest kendte er firmaet Blendtec, der sælger køkkenværktøjer. Virksomhedens kampagne for blendere er en af de helt store markedsføringssucceser på nettet.

Film-kliperne går ganske simpelt ud på, at vise at Blendtecs blendere har mange kræfter, hvilket illustreres ved, at man blander alt fra Appels iPhone til golfbolde.

Optagelserne opnåede hurtigt kultstatus. De er blevet set af millioner af internetbrugere, og firmaet er blevet kendt over hele kloden.

En film-klip har i samspil med netbrugerne således biddraget til en enorm omtale - et internetfænomen, som de danske valgfilm-kliper aldrig kommer i nærheden af.

Vi kender indholdet på forhånd
De lave klik-tal på partiernes web-film-kliper skyldes ifølge en forsker i informations- og medievidenskab, at film-kliperne er alt for kedelige.

"De film-kliper, der slår igennem er sjove, anderledes eller tankevækkende, hvilket ikke er tilfældet for langt størstedelen af det materiale, partierne udsender i øjeblikket, siger Jakob Linaa Jensen, adjunkt, Institut for Informations- og Medievidenskab, Aarhus Universitet.

Ønsker partierne for alvor høje klik-rater på deres valgfilm-kliper, skal de droppe forudsigeligheden, lyder rådet fra reklamemanden.

"Hvis en film-klip har en forventet afsender med et forventet budskab, har den ikke en bred appel. Den henvender sig til en snæver målgruppe, og egner sig ikke til at blive sendt rundt i netværket, som man kender det fra de populære film på eksempelvis YouTube," siger Carsten Gottschalck Vigh, strategisk direktør i Atmosphere Coh, der har specialiseret sig i digital kommunikation og – branding.

"Hvis man vil opnå den effekt, skal der være en skarp kant, et nyt budskab eller en humoristisk tilgangsvinkel. En film-klip, der fortæller at Ny Alliance vil sænke skatten til 40 procent, indeholder ikke disse elementer," siger han.

S er YouTube-topscorer
Et kig på spidskandidaternes film-klipindslag viser, at de danske politikeres film-klipmateriale i stort omfang har lave klik-tal.

Enhedslistens valgfilm-klip er i skrivende stund blevet set at knap 1200 mennesker, Pia Kjærsgaards (DF) første film-klipdagbogsklip af 1600 mennesker og Villy Søvndals (SF) valgkommentar fra den 27.oktober er set af 308 personer.

Der er dog undtagelser og Helle Thorning-Schmidt (S) er den politiske topscorer på YouTube, med klippet "Valg og velfærd", som er blevet vist mere end 12.000 gange.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Daxiomatic ApS
Salg, udvikling, implementering og servicering af software til ERP

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
God it-sikkerhed kræver hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab
Konsekvenserne kan være uoverskuelige, når en it-kriminel får adgang til virksomhedens systemer. Typisk kan tabet af tid, tabet af indtægter og tabet af omdømme gøres op i millioner. I dette whitepaper kan du derfor læse om fordelen ved kontinuerligt at arbejde med it-sikkerhed og sårbarheder – og hvordan du kan sikre hurtige og kontinuerlige opdateringer på tværs af dit it-landskab. Også uden at skulle bruge dagevis på at researche trusler og de relevante opdateringer.