Anders Fogh Rasmussen (V) den absolut mest omtalte politiker i danskernes blog-indlæg

Har du besøgt en politiker-blog i dag?

Folketingsvalg 2007: Danske vælgere snuser lystigt til blog-debatterne på nettet. Anders Fogh er er en slags yndling på nettet.

Blot syv procent af danskerne deltager aktivt i debatter om folketingsvalget og partierne på eksempelvis blogs og debatfora på internettet.

Sådan lyder svaret i en elektronisk rundspørge til 1.308 almindelige danskere, som Computerworld og analysehuset Userneeds netop har foretaget.

Helt præcist svarer 88 personer ja til spørgsmålet om, hvorvidt de er aktive på blogs og debatfora, mens 1.220 ikke deltager i sådanne aktiviteter.

Det lyder umiddelbart som en lille del at danskerne, der benytter blogs aktivt, men tallene er faktisk ikke så ringe endda, lyder det fra en blog-ekspert.

"Vi udarbejdede en undersøgelse i forbindelse med valget i 2005, og den viste, at kun fem procent vidste, hvad en blog var," fortæller Lisbeth Klastrup, lektor på ITU, hvor hun er ekspert i politiske weblogs, strategisk kommunikation og dialog på nettet.

"Derfor må man sige, at der er tale om et ganske godt tal, som tyder på at interessen for at bruge blogs aktivt er stor blandt danskerne, siger Lisbeth Klastrup.

Fogh mest omtalt
Men hvilke top top-politikere omtales så mest i bruger-blogs i valgkampen?

Det har overskrift.dk indekseret ud fra indholdet af mere end 75.000 danske weblogs og siden valgudskrivelsen den 24. oktober, er Anders Fogh Rasmussen (V) den absolut mest omtalte politiker i danskernes blog-indlæg.

Han er nævnt mere end 1`.300 gange, mens hans politiske modkandidat indtager andenpladsen med lige godt 600 omtaler.

Naser Khader (Y) indtager tredjepladsen med 500 omtaler.

15 procent at politikerne blogger
De politiske kandidater er ikke overraskende noget mere aktive på blog-fronten, og ifølge Lisbeth Klastrups opgørelse er der mindst 120 politikere, som blogger eller har blog-lignende aktivitet.

Der opstiller cirka 800 kandidater til det valg, der afgøres på tirsdag i næste uge.

Det betyder, at omkring 15 procent af de opstillede kandidater benytter bloggen som værktøj i kampen om at kapre vælgere og sprede politiske budskaber.

Det er en stigning på 10procent i forhold til valget i 2005.

Ud af de 120 bloggere vurderer Lisbeth Klastrup, at omkring 40 procent er kandidater, som allerede er i folketinget og søger genvalg, mens 60 procent er opstillede kandidater.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital HowTo: Sikkerhedstrusler

Under corona-krisen er antallet af cybertrusler steget med 33 procent. Det er særligt phishing-angreb, som oversvømmer mange virksomheder i de her dage. Corona-virussen har skabt en ny mulighed for at lokke uopmærksomme internetbrugere til at klikke på inficerede links. Nogle virksomheder oplever at op mod halvdelen e-mails, der sendes til dem, kommer fra it-kriminelle.

19. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: ERP – få optimal udnyttelse af dine store mængder af værdifulde data i den digitale transformation

Få indblik i, hvordan alle virksomheder kan optimere deres kritiske processer og hvordan du realiserer det uforløste potentiale gennem denne procesoptimering. Du får indsigt i forretnings-processer, digital værdiskabelse og teknologi, der har hjulpet mange virksomheder på vej med deres digitale transformation.

20. august 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

21. august 2020 | Læs mere


Premium
TDC trak sig fra fiberudrulning og smækkede med døren i Slagelse Kommune: Nu graver TDC igen i kommunen
Efter flere måneders stridigheder mellem TDC og Slagelse Kommune valgte teleselskabet af afblæse fiberudrulningen i byen. Nu viser det sig, at Danmarks største teleselskab igen graver fibernet ned i kommunen.
Computerworld
YouSee lancerer ny streamingtjeneste i Danmark
Efter sommerferien går YouSee i luften med et nyt streamingtilbud til danskerne, der beskrives som et af verdens mest streamende folkefærd.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Sådan gør du dig klar til at skifte til cloud-løsninger
Med cloud-baseret infrastruktur har du mulighed for at kombinere høj pålidelighed med en skalerbar tilgang. Samtidig kan du sandsynligvis også reducere kompleksiteten i dit setup og dermed opnå mærkbare forbedring inden for sikkerhed og vedligeholdelse. Selve skiftet til cloud-baseret infrastruktur kan dog være kompliceret. Både for it, men også for den organisation og forretning der skal understøttes. I denne korte ebog kan du derfor få en række ideer og indspark til at sikre at din cloud-transformation er så effektiv og sikker som mulig.