Ejendomsmæglerne udskyder modernisering

Mens ejendomsmæglernes fælles portal boligsiden.dk kæmper med at få styr på data, kører de enkelte ejendomsmæglerkæder frem for fuld kraft.

Egentlig var nedtællingen sat til udgangen af oktober, men nu sigter Dansk Ejendomsmæglerforening i stedet på, at man kan præsentere en nydesignet udgave af den fælles boligportal boligsiden.dk per 1. december.

Men ideen om at sætte uafhængige alternativer på nettet som Boliga.dk til vægs med et sandt overflødighedshorn af data og statistik er indtil videre udskudt til først i det nye år. Det fortæller økonom Mads Lindegaard fra Dansk Ejendomsmæglerforening.

”Vi satser lige nu på at gå i luften 1. december. Vi lægger ud med en fuldstændig nydesignet side, og så håber vi at kunne koble den helt nye statistikdel på en måned efter,” siger han.

Alle søgefunktioner på boligsiden.dk bliver moderniseret og ifølge Mads Lindegaard vil siden blive up-to-date med alle eksisterende søgeportaler i dag.

Man vil for eksempel kunne foretage en udvidet søgning, hvor man kan markere et søgeområde på rigtige kort, på adresser eller afstande til adresser.

Man har fortsat ikke de enkelte boligemner liggende direkte på boligsiden.dk, men der bliver linket til mæglernes hjemmesider.

Det betyder, at der vil ikke være det samme tilhørshold som på mæglerkædernes sider, hvor man kan oprette sin egen profil.

Information om fald i udbudsprisen

Men når der på et tidspunkt i det nye år kommer fuldt styr over datatilgangen fra de enkelte mæglerkæder, er det planen at tilbyde kraftigt forbedrede statistikker for de lokale boligmarkeder.

”Der kommer salgspriser, opdelt på kommuner og regioner, dynamisk statistik på et kort, hvor man kan se liggetiderne og udbudspriser for boligemner i et område man selv definerer samt kvadratmeter priser og ændringer i udbudsprisen på de enkelte ejendomme,” siger Mads Lindegaard.

Boligsiden.dk, der grundlæggende ikke er udviklet siden 1999, er kommet under pres af alternative udbydere.

En af dem, Boliga.dk, fanger data fra de enkelte mæglerkæder for blot at præsentere de samme grundoplysninger om de boliger der er til salg. Tilsat nogle statistiske oplysninger som gennemsnitspriser i området og annoncerede prisafslag på de udbudte boligemner.

Netop de små ekstra statistikker har været med til at at gøre boliga.dk lige så besøg om mæglernes egne sider.

Ejendomsmæglere vil selv kontrollere data

At søgetrafikken i stigende grad går til for eksempel Boliga.dk, er en torn i øjet på Dansk Ejendomsmæglerforening.

Dels frygter ejendomsmæglerne, at det skal lykkes nogen at lave en hjemmeside, der de facto bliver stedet, hvor danskerne søger bolig.

Det vil gøre dem i stand til at etablere et monopol på netsøgninger og reelt tvinge ejendomsmægleren til at købe annonceplads på siden.

Men grundlæggende mener medlemmerne af Dansk Ejendomsmæglerforening også, at de selv har ejendomsretten til data, og de har derfor forsøg at blokere for Boligas datafangst.

Der er dog er klar erkendelse af, at udviklingen på nettet ikke kan stoppes, og derfor forsøger ejendomsmæglerne selv at sidde i førersædet.

Men det er ingenlunde sikkert, at det bliver boligsiden.dk, der løber med opmærksomheden i sidste ende.

De enkelte kæder – og i sær de fire store, Home, Nybolig, EDC, Danbolig – der føder ind til boligsiden.dk, er nemlig i praksis mere interesseret i at trafikken lander på deres egen sider.

Blandt andet derfor er udviklingen af kædernes hjemmeside hele tiden flere skridt foran boligsiden.dk.

Seneste eksempel på den udvikling finder man hos kæden Home, der i samarbejde med konsulenthuset Geomatic, for nylig har introduceret en ny funktion, der hedder 'kend dit nabolag'.

Ideen er, at man kan få en typebeskrivelse – der er 32 forskellige typer nabolag – af dem, der bor i det kvarter man overvejer at købe en bolig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere