Artikel top billede

Microsofts Office Open XML skaber rivegilde

GNOME Foundation, der på det seneste er blevet beskyldt for at støtte Microsofts Office Open XML-dokumentformat (OOXML), har udsendt en meddelelse for at klarlægge sin position.

Computerworld News Service International Standards Organization nedskød for nyligt Microsofts anmodning om at give OOXMP 'fast track'-status. Man forventer en ny afstemning næste år.

I mellemtiden har Microsoft samarbejdet med ECMA TC45-komiteen om at håndtere bekymringerne over OOXML, som kritikerne hævder, er for proprietære til at gøre sig fortjent til certificering som standard.

GNOME's involvering medførte en skarp irettesættelse fra tilhængere af Open Document Format som for eksempel Russel Ossendryver, der er medlem af OpenDocument Fellowship.

"Det virker som om, GNOME er ved at blive Microsofts middel til at skade og forsinke open source og open standards," skriver han.

Men organisationens meddelelse forsøger at besvare sådanne beskyldninger.

Svar på tiltale

Jody Goldberg, lead maintainer for det GNOME-støttede Gnumeric regneark-program, har arbejdet på ECMA TC45.

"GNOME Foundations støtte til Jodys deltagelse i TC45-M indikerer ikke opbakning eller bidrag til ISO-standardisering af Microsoft Office Open XML-formaterne," lyder meddelelsen.

Ifølge GNOME arbejdede Jody Goldberg for Novell indtil juni og var alene af den grund medlem af TC45-komiteen.

Derefter forlod han Novell og foreslog, at 'GNOME Foundation fremmede hans arbejde med TC45-M ved at slutte sig til ECMA som almennyttig organisation'.

"Beslutningen om at deltage i TC45-M blev taget af bestyrelsen som et direkte resultat af Jodys anmodning," tilføjer GNOME i sin meddelelse.

"Beslutningen var ikke påvirket af tredjeparter eller økonomiske overvejelser på noget tidspunkt."

Jody Goldberg har ikke været aktiv i komiteen siden juli, men GNOME har vedholdt sit medlemskab i ECMA for at muliggøre hans fremtidige deltagelse, siger gruppen.

Oversat af Mille Bindslev




IT-JOB

Azets Insight A/S

QA Test Analyst

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Netcompany A/S

Test Specialist
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere