Artikel top billede

"Forpasser de små og mellemstore it-virksomheder muligheden, så er skrækscenariet, at de overlader initiativ og indtjening til tre eller fire store spillere," siger erhvervsanalytiker Uffe Krogh.

Manglende salgs-gen truer små it-virksomheder

Kreativiteten er høj, men de små og mellemstore it-huse er ikke gode nok til at sælge deres ideer, lyder det fra erhvervsanalytiker Uffe Krogh.

Der er færre virksomheder med underskud, og produktiviteten er blevet større.

De små og mellemstore it-firmaer er dog endnu ikke gode nok til at sælge deres udviklingsarbejder, siger en analyse af it-branchen, som erhvervsanalytiker Uffe Krogh har udarbejdet på baggrund af regnskabstal.

"Fagligheden er meget høj, og kreativiteten stor, når der skal løses konkrete opgaver. Men når de frembragte løsninger skal sælges anden gang, er de små og mellemstore it-firmaer knap så skarpe," siger Uffe Krogh til Computerworld.

De danske it-huse mangler i stor grad evnen til at formidle deres produkter til nye kunder.

"Det gælder faktisk også de store leverandører, men de kan ofte sælge produkterne på deres navn," siger Uffe Krogh.

De små og mellemstore virksomheder i Danmark søger også ofte deres løsninger i små og mellemstore it-udviklingsvirksomheder.

Hvis de små it-udviklingshuse forsvinder, vil det betyde, at der opstår et stort problem for samtlige små og mellemstore firmaer i Danmark, lyder det fra Uffe Krogh.

Penge og uddannelse
er en barriere

En af konklusionerne i analysen er, at granatchocket fra indgangen til dette årtusind er rystet af, og virksomhederne står stærkere.

Manglende likviditet og begrænsede lånemuligheder er dog en stor barriere for udviklingen af underskoven af danske it-virksomheder.

Mangel på uddannelse af medarbejdere og ledelse er en anden faktor, som begrænser branchens vækst.

"Uddannelse og indsigt i kundernes hverdag og problemstillinger vil være første skridt i retningen af en yderligere forbedring af indtjeningen. Branchen må lære at se bort fra boremaskinens fortræffeligheder og frem til det hul i væggen, der er behov for," siger Uffe Krogh.

Forpasser de små og mellemstore it-virksomheder denne mulighed, så er skrækscenariet, at de overlader initiativ og indtjening til tre eller fire store spillere, lyder det fra analytikeren.

Det er ikke til gavn for de små it-kunder eller den samlede branche.

De mindre virksomheder er uinteressante for de store it-virksomheder, fordi indkøbsvolumen er for lille til rentabel forretning.

Desuden vil en stor del af idérigdommen forsvinde med de små it-virksomheders exit.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere