Artikel top billede

Sterling erkender prisfusk på nettet

Flyselskabet Sterling erkender at have overtrådt markedsføringsloven på nettet. Det koster selskabet 100.000 kroner i bøde.

Tidligere i år blev flyselskabet Sterling hyldet som en af de bedste butikker på nettet, men nu har selskabet erkendt at have vildledt sine kunder.

Dermed slutter Sterling fred med Forbrugerstyrelsen, der politianmeldte flyselskabet i juni måned.

Anklagen gik den gang på, Sterling ikke oplyste skatter og afgifter sammen med de billetpriser, virksomheden slog på tromme for i sin 'lavpriskalender'.

Først på bestillingssiden blev kunden præsenteret for billettens egentlige pris. Og det er ikke tilstrækkeligt efter markedsføringslovens regler.

Ændrede hurtigt praksis

Det har Sterling erkendt. Miseren kommer til at koste selskabet - ud over røde ører - 100.000 kroner i bøde.

Med Sterlings betaling slutter sagen, til glæde for forbrugerombudsmand Henrik Øe:

"Jeg er glad for, at Sterling siden sommeren 2007 har valgt at indgå i en god og konstruktiv dialog med os, og at denne sag vedrørende Sterlings prisoplysninger nu kan afsluttes," siger han i en pressemeddelse.

Han roser Sterling for at have ændret praksis allerede i juni, da selskabet blev anmeldt til politiet.

EU har fokus på netsnyd

Forbrugerstyrelsen har i samarbejde med Kommissionen sat fokus på de europæiske flyselskabers prisoplysninger på nettet. En undersøgelse, som Sterling altså ikke bestod.

"Vi har løbende fokus på blandt andet flyselskabernes overholdelse af markedsføringsloven, og jeg er glad for, at Kommissionen og mine europæiske kollegaer nu også er gået aktivt ind i arbejdet på dette område," lyder det fra Henrik Øe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere