Kommunerne rotter sig sammen mod it-branchen

23 kommuner og KL vil presse leverandørerne af selvbetjeningsydelser. De nuværende løsninger er ikke gode nok, lyder det fra KL's projektleder, Astrid Starck.

Der kommer andre boller på suppen, når kommunerne i fremtiden skal lave nye selvbetjeningsløsninger.

23 kommuner har givet hinanden håndslag på, at de i samarbejde med KL samlet vil specificere og beskrive krav til systemer på en række selvbetjeningsområder.

De tre første områder, kommunerne vil samarbejde om, er flytning, pas og boligstøtte.

"Det er vores ønske, at leverandørerne kan levere de løsninger, kommunerne har brug for, i stedet for at kommunerne bare køber en hyldevare, som måske ikke er den bedst mulige løsning," siger Astrid Starck, projektleder ved KL.

Hun forklarer, at det er op til den enkelte kommune, om de vil bruge det fælles materiale, som blandt andet skal dække kravspecifikationer, krav til it-arkitektur og analyser af arbejdsgange.

"Om kommunerne anvender det eller ej, må de selv om. Men det vil være dumt, hvis de selv laver det samme arbejde," konstaterer hun.

Husk konkurrencen

Administrerende direktør i IT-Branchen, Jakob Lyngsø, mener som udgangspunkt, at det er en god ide, at kommunerne arbejder sammen.

Borgerne skal ikke møde vidt forskellige selvbetjeningsløsninger, hvis de flytter rundt i landet.

"Jeg synes, at det er fornuftigt, men det skal være med stor respekt for åbne standarder," siger Jakob Lyngsø, der minder kommunerne om, at for snævert definerede løsninger hurtigt kan blive en lukket standard. Det kan hæmme konkurrencen.

"Jeg er helt sikker på, at de har stor interese i så gode og kreative løsninger som muligt. Det får man kun, hvis man har konkurrence," siger Jakob Lyngsø.

Første skridt

De tre fælles udviklingsområder kan hurtigt blive til flere.

"Vi holdt en workshop, hvor vi spurgte kommunerne om hvilke områder, det er bedst at samarbejde om," forklarer Astrid Starck fra KL.

Deltagerne i workshoppen kom både fra it- og borgerbetjeningspersonalet i de 23 kommuner, og derfor regner KL med at prioriteringen tager hensyn til ønskerne fra begge medarbejdergrupper.

"Pas-udstedelsen varetages på vegne af politiet, og det er en opgave, de skal gøre ens over hele landet. Så giver det mening at lave en løsning sammen," siger Astrid Starck.

Du kan se listen over de øvrige øvrige områder, som KL og kommunerne vil samarbejde om at udvikle i fremtiden her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere