Artikel top billede

QXL skal sælges for 10 milliarder kroner

Den største afrikanske mediegruppe, Naspers, vil købe det britiske baserede QXL, der er det største online-auktionssite i Danmark.

Første, anden, tredje.

Solgt til Naspers fra Sydafrika.

Sådan bør det i hvert fald gå, hvis det står til ledelsen i det britisk baserede online auktionsfirma QXL, der i dag også går under navnet Tradus.

Ledelsen i Tradus har netop anbefalet sine aktionærer at takke ja til et købstilbud fra Naspers, der lyder på 1.800 pence per aktie eller omregnet i alt knap 10 milliarder kroner (946 millioner pund) for hele aktiekapitalen.

høj pris

Naspers er den største mediegruppe i Afrika, og da nyheden kom frem, faldt selskabets aktier med 11 pence, mens Tradus egne aktier steg med 195 pence.

Årsagen til faldet i Naspers kurs var, at investorerne synes, at salgsprisen er høj, mens Tradus omvendt er steget på spekulationer i et muligt overbud fra kinesiske Alibaba eller den amerikanske auktionsgigant eBay.

”Min første reaktion er , at den pris, der er kommet på bordet, er meget høj. Faktisk er den flere gange højere end det, man giver for lignende opkøb i kinesiske selskaber,” lød vurderingen ifølge The Daily Telegraph fra analytiker Yasmine Ganief fra det Cape Town-baserede finanshus, Old Mutual Investment.

Hvad det konkret kommer til at betyde for ansatte og kunder i den danske afdeling af QXL, der er den største af sin slags i landet, har administrerende direktør Jacob Masters ikke noget bud på endnu.

Han henviser til den udsendte pressemeddelelse fra Tradus.

Tradus er med QXL er det største auktionssted på nettet i Danmark og i andre europæiske lande, blandt andet i flere østeuropæiske lande. I alt driver Tradus 14 forskellige sites i 11 lande.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere