Google vil bekrige fattigdom og klima-forandringer

Pengemaskinen Googles filantropiske arm, Google.org, udvider med nye bevillinger sit fokus til også at dække sygdomsbekæmpelse og klimaforandringer. Kritiseres for ikke at give penge nok.

Googles filantropiske arm, Google.org, vil udvide sit fokus fra et strengt energi-mæssigt fokus til også at dække sundheds-problemer, fattigdom og klima-forandringer.

I praksis har Google sat navn på partnere i en række forskellige områder. Hver af partnerne vil modtage 125 millioner kroner fra Google.org til investeringer, ligesom de kan trække på de ansatte i Googles kompetencer, hjælp og arbejdskraft.

Sygdoms-bekæmpelse

De fem projekter tæller blandt andet et, der vil anvende informations-teknologi til at forudsige og forhindre kriser indenfor miljø og sundhed i udsatte områder – dog med særligt fokus på Sydøst-asien og Afrika.

Ifølge Reuters er der dog flere, der kritiserer Google.org-projektet for at være mere et PR-stunt end reel filantropi.

Sandt er det da også, at Googles markedsværdi har rundet gigantiske 1.000 milliarder kroner, og i det billede kan det afsatte beløb virke meget lille.

Reuters skriver, at Google-stifterne Larry Page og Sergey Brin lovede at bruge en procent af Googles kapital – eller tre millioner aktier – på velgørenhed, da selskabet blev børsnoteret i 2004.

I 2006 konverterede Google imidlertid blot 300.000 aktier til grundlæggelsen af Google.org.

Sigter efter indflydelse

Det mener Google ikke selv er noget problem, og Sheryl Sandberg, chef for Googles globale salg, siger til Reuters, at målet er, at Google.org får lige så meget indflydelse, som Google selv har haft på verden.

De projekter, der nu får penge af Google.org, tæller ”Innovative Support to Emegencies, Diseases and Disaster” (InSTEDD), der vil forsøge at anspore og hjælpe de udsatte områder til at anvende internettet og anden kommunikations-teknologi til eksempelvis at advare andre områder om udbrud af sygdoms-epidemier eller andet.

Hertil kommer Global Health and Security Initiative, der vil fremme sygdoms-overvågning i Mekong-bassinet i Vietnam, Myanmar og Kina, RechargeIT – der beskæftiger sig med bæredygtige biler – samt eSolar, der udvikler en soldrevet generator.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere