Artikel top billede

Dampen går ud af business intelligence-lokomotivet

Tema: Dagene med enorm fremgang på business intelligence-markedet er ved at være talte. Markedet er ved at være mættet, og køberne afventer reaktioner efter store selskabs-opkøb.

Computerworld News Service: Mens business intelligence (BI) stadig er et afgørende værktøj for virksomheder, er dagene med tocifret markedsvækst inden for business intelligence talte, mener analysehuset Gartner.

Der er nemlig sket en massiv konsolidering i branchen i løbet af det sidste år, hvor de førende selskaber på BI-markedet - Business Objects, Hyperion og Cognos - er blevet snuppet af store softwarefirmaer.

Hertil kommer, at den stigende modenhed af teknologien og forskellige prisfald har en effekt.

Faldende vækstrater

Gartner forventer, at de verdensomspændende vækstrater for 2007 vil være en smule lavere end forrige års vækst på 12,5 procent.

Samtidig er forventningen, at de verdensomspændende vækstrater vil falde til etcifrede niveauer i 2011.

Analytikere antyder, at brugere, hvis teknologi for nyligt er blevet opkøbt, vil udsætte strategiske investeringer i business intelligence, indtil en produkt-roadmap foreligger fra den ny ejer.

Kerneprodukter som Hyperion Essbase, der nu ejes af Oracle; Cognos 8, som IBM har aftalt at købe samt SAP's Business Objects XI bliver ved med at være i høj grad strategiske og understøttet af forskning og udviklingsmidler.

Kan miste intern support

Gartner peger samtidig på, at overlapning mellem produkter muligvis vil forårsage, at nogle sekundære produkter mister intern support.

"Konsolideringsaktiviteter hos SAP, Oracle, IBM og Microsoft skulle hjælpe til at accelerere den værdi, der er at trække ud af BI," siger Gartner-analytiker Dan Sommer i en meddelelse.

"Store producenter vil betyde øget brug, men nye BI-producenter vil dukke op og introducere ny innovativ teknologi og innovatie produkter for at differentiere sig og for at udfylde hullerne mellem 'kæmpeproducenternes' produktlinjer," mener han.

Men denne øgede innovation vil også betyde, at produktegenskaber som forespørgsels-, indberetnings- og analytiske processer ikke længere leverer nok af en konkurrencemæssig fordel for brugere, tilføjer Sommer.

Anbefaling: Udvid brugen
De fleste producenter inkluderer nu grundlæggende BI-egenskaber i deres produktsortiment, tilføjer han yderligere.

Gartner anbefaler virksomheder til bredt at udvide brugen af BI-værktøjer ved at gøre dem brugervenlige, samarbejdende og procesdrevne.

De tilbageværende uafhængige BI-producenter har opnået en fordel over deres opkøbte konkurrenter ved at få andre firmaer til at videresælge deres værktøjer, bemærker Gartner.

Succesfulde såkaldte "pure-play" BI-virksomheder, som udelukkende fokuserer på BI, vil fortsætte med at gå efter nye BI-områder som dashboards, prædiktiv modellering, erhvervssøgning og interaktive visualiseringsteknikker, siger Gartner.

Opkøbene og de planlagte køb af Hyperion, Business Objects og Cognos betyder, at to tredjedele af BI-markedet er blevet overtaget af de store softwarevirksomheder, skriver Gartner.

Derfor må de tilbageværende uafhængige BI-producenter som SAS Institute, MicroStrategy og Information Builders virkelig oppe deres markedsføring for at bevare synligheden, lyder det.

Nordamerika, Vesteuropa og Japan er de væsentligste regioner i forhold til BI-udgifter og vil stadig tælle for fem sjettedele af softwareomsætningen i 2011, bemærker Gartner.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere