Artikel top billede

Vidensportal til iværksættere får facelift

Halvdelen af iværksættervirksomhederne lukker efter bare et år. Vidensportalen IVÆKST satser på at hjælpe flere virksomheder med at vokse ud over det første kritiske år.

Iværksættere får bedre muligheder for at overleve det første kritiske år, hvis de blot får lidt hjælp og indsigt i hvad det kræver at drive en virksomhed.

Med det udgangspunkt har de syv virksomheder bag vidensportalen IVÆKST givet websitet et større facelift og udvidet mulighederne for at finde nyttig viden.

”De nye tiltag drejer sig i høj grad om at dække endnu flere vinkler på virksomhederne med målrettet rådgivning, endnu flere værktøjer til fri brug og attraktive pakketilbud, som for eksempel etableringspakker og riskovurderingspakker,” siger Peter Kofler, der er sekretariatschef i IVÆKST.

Paradoks

De oprindelige virksomheder bag initiativet, der blev lanceret i 2006, er store virksomheder som Post Danmark, KPMG samt Ret & Råd, DANA og Multidata.

I forbindelse med den faceliftede udgave er SVEA Finans og it-virksomheden Mamut også gået med som partnere og indholdsleverandører.

Initiativtagerne påpeger det paradoksale i, at Danmark på den ene side er et af de letteste lande at starte virksomhed i, men på den anden side ofte står uden hjælp, når virksomheden træder ind i den næste fase, hvor der skal skabes vækst og resultater.

Erfaringen er derfor, at halvdelen af nye iværksættervirksomheder drejer nøglen om efter bare et år. Netop fordi iværksætterne ikke ved, hvordan de tilegner sig viden til de næste faser.

Svært at få overblik

”Det har jo gennem tiden vist sig, at det er svært at finde de rette behov, som mindre virksomheder har i forhold til deres vækst,” siger Peter Kofler.

IVÆKST har i dag 11.000 registrerede brugere, og de kan trække på en stor vidensdatabase om for eksempel strategiudvikling, salg og regnskab.

”Den overfyldte hverdag kan vise sig at være den største hindring for vækst. Hvis de almindelige udfordringer fylder hele hovedet, er det jo virkeligt svært at få overblik,” siger Peter Kofler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere