Artikel top billede

Videnskabsminister Helge Sander vil oprette en it-sikkerhedskomité, hvor han udpeger medlemmerne. (Foto: Torben Klint)

Sander vil oprette en it-sikkerhedskomité

Videnskabsminister Helge Sander foreslår i et internt notat, at der oprettes en it-sikkerhedskomité, hvor han skal udpege medlemmerne.

Et it-sikkerhedsråd, et it-sikkerhedspanel og nu en it-sikkerhedskomité.

Videnskabsminister Helge Sander foreslår i et internt notat, som Computerworld er kommet i besiddelse af, en komité, som afløser for det tidligere it-sikkerhedspanel.

"Det seneste It-sikkerhedspanel var udtryk for et stigende samarbejde inden for it-sikkerhedsområdet mellem Videnskabsministeriet og interessenter på området. Arbejdet har gjorde det klart, at der er et større behov for konkret handling," står der i ministerens notat.

Partnerskabsmodel

Derfor indgår komiteen i en såkaldt partnerskabsmodel, hvor Videnskabsministeriet, Teknologirådet og Kompetencecenter for It-sikkerhed under IT- og Telestyrelsen også kommer til at spille en væsentlig rolle.

Det fremgår af notatet, at den nye komité skal bidrage på et 'strategisk niveau' og at medlemmerne skal udpeges af ministeren og komme fra det offentlige, branchen og organisationer.

Konkret får it-sikkerhedskomiteen ansvar for at medvirke til at prioritere den overordnede strategi for Videnskabsministeriets it-sikkerhedsindsats.

Den skal sikre koordinering af arbejdsprogram med aktiviteter uden for Videnskabsministeriets område.

Den skal identificere behov for udvikling af yderligere tiltag og rejse sagen for Videnskabsministeriet, herunder medvirke til etablering af nye tiltag.

Og så skal komiteen lave en årlig redegørelse til videnskabsministeren med sin holdning til den videre udvikling, koordinering og strategiske prioritering af it-
sikkerhedsområdet.

Uklart budget

Hvorvidt komiteen får eget sekretariat og hvor mange midler det tilføres, fremgår ikke af notatet.

Ej heller hvilket mandat, den nye komité helt præcis får, beskrives udførligt.

Kritikken fra medlemmer af det tidligere it-sikkerhedspanel var, at ministeren slet ikke lyttede til panelet.

Og i debatten op til oprettelse af et nyt it-sikkerhedsråd, har flere it-sikkerhedsekspert understreget behovet for at 'komme ud af ministerens favntag'.

Fælles finansiering

Med partnerskabsmodellen ligger Helge Sander op at alle aktører med interesse i it-sikkerhed kan bidrage.

"Partnerskabsmodellen medfører, at projekter løses i et samarbejde mellem det offentlige og eksterne partnere, som alle bidrager med arbejdskraft og/eller medfinansiering," står der i notatet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere