Artikel top billede

Kommandør Jesper Britze har erstattet forsvarets i alt 72 it-systemer med ét fælles BI-system.

Forsvarets it-direktør: BI tjener sig hurtigt hjem

Tema: I Forsvaret afløste et SAP business intelligence-system hele 72 forskellige systemer. Det alene betyder, at investeringen hurtigt vil tjene sig hjem, lyder det fra Forsvarskommandoens it-direktør.

Før havde hæren, flyvevåbnet og flåden hver sine it-systemer. I dag er samtlige 72 systemer erstattet af et fælles business intelligence system, og ifølge kommandør Jesper Britze, it-direktør i Forsvarskommandoen, har den investering fint kunnet betale sig.

"Bare driften af de 72 gamle systemer ville i 2003 betyde, at det nye system ville være betalt hjem efter seks år," siger Jesper Britze. Mange af de gamle systemer var egenudviklede systemer, der nu er blevet erstattet af et standardsystem fra SAP.

Ikke så ringe

Ikke alene skal forsvarets it-systemer overskue lagerbeholdninger, lønningssystemer og andre funktioner som i mange andre store organisationer, men systemet skal også kunne opsamle data til beregning af udsendelse af soldater til brændpunkter som Irak og Afghanistan.

Han peger på, at projektet med at få implementeret it-systemet DeMars blev afsluttet i 2003.

"Nok var der polemik om det, men der var ikke så meget om det. Projektet var berammet til fem år, og det tog fem år og tre måneder. Vi gik tre procent over budgettet, der var på godt en milliard. Alt i alt ikke så ringe," siger Jesper Britze.

Hvad koster det?

Han peger på, at det tværgående ERP-system var en grundlæggende forudsætning for, at forsvaret kunne reformere strukturen i forsvaret.

I stedet for at hvert af de tre værn blev drevet som selvstændige enheder, blev de lagt sammen administrativt for på den måde at spare omkostninger.

"Når Folketinget beslutter at sende en bataljon afsted til Afghanistan, så har vi mulighed for at beregne de økonomiske konsekvenser af det.

Selvfølgelig har vi ikke en knap, der hedder bataljon til Afghanistan, men det tværgående system betyder, at vi foretage beregninger som vi ellers aldrig ville have haft muligheder for," siger Jesper Britze.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere