Kommandør Jesper Britze har erstattet forsvarets i alt 72 it-systemer med ét fælles BI-system.

Forsvarets it-direktør: BI tjener sig hurtigt hjem

Tema: I Forsvaret afløste et SAP business intelligence-system hele 72 forskellige systemer. Det alene betyder, at investeringen hurtigt vil tjene sig hjem, lyder det fra Forsvarskommandoens it-direktør.

Før havde hæren, flyvevåbnet og flåden hver sine it-systemer. I dag er samtlige 72 systemer erstattet af et fælles business intelligence system, og ifølge kommandør Jesper Britze, it-direktør i Forsvarskommandoen, har den investering fint kunnet betale sig.

"Bare driften af de 72 gamle systemer ville i 2003 betyde, at det nye system ville være betalt hjem efter seks år," siger Jesper Britze. Mange af de gamle systemer var egenudviklede systemer, der nu er blevet erstattet af et standardsystem fra SAP.

Ikke så ringe
Ikke alene skal forsvarets it-systemer overskue lagerbeholdninger, lønningssystemer og andre funktioner som i mange andre store organisationer, men systemet skal også kunne opsamle data til beregning af udsendelse af soldater til brændpunkter som Irak og Afghanistan.

Han peger på, at projektet med at få implementeret it-systemet DeMars blev afsluttet i 2003.

"Nok var der polemik om det, men der var ikke så meget om det. Projektet var berammet til fem år, og det tog fem år og tre måneder. Vi gik tre procent over budgettet, der var på godt en milliard. Alt i alt ikke så ringe," siger Jesper Britze.

Hvad koster det?
Han peger på, at det tværgående ERP-system var en grundlæggende forudsætning for, at forsvaret kunne reformere strukturen i forsvaret.

I stedet for at hvert af de tre værn blev drevet som selvstændige enheder, blev de lagt sammen administrativt for på den måde at spare omkostninger.

"Når Folketinget beslutter at sende en bataljon afsted til Afghanistan, så har vi mulighed for at beregne de økonomiske konsekvenser af det.

Selvfølgelig har vi ikke en knap, der hedder bataljon til Afghanistan, men det tværgående system betyder, at vi foretage beregninger som vi ellers aldrig ville have haft muligheder for," siger Jesper Britze.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Giv dit salg og kundeservice et løft med Dynamics 365

Microsoft har sat turbo på udviklingen af Dynamics 365, som er stærkere, mere omfattende og mere fleksibel end nogensinde før. Resultatet er et hav af nye muligheder. Både for dig, som allerede bruger dele af Dynamics' ERP-funktionalitet, og for dig som vil høste fordelene af alle de andre smarte funktioner, Dynamics 365-platformen byder på.

06. oktober 2020 | Læs mere


Premium
Anne Marie Engtoft Larsen gør klar til at rejse til USA som Danmarks nye tech-ambassadør: "Jeg har glædet mig helt vildt"
Interview: Om få dage drager Anne Marie Engtoft Larsen til Silicon Valley, hvor hun indtager embedet som Danmarks nye tech-ambassadør. "Mit mandat bliver at at fokusere på, hvordan vi skaber handling," siger hun i sit første interview som Danmarks tech-ambassadør.
Computerworld
Ups!: Gammelt fjernsyn lagde internetforbindelsen ned i hel landsby i halvandet år
I halvandet år var en hel landsby i Wales plaget af elendig bredbåndsforbindelse, som begyndte hver dag klokken syv om morgenen. Teknikere kæmpede med at løse mysteriet, men lige meget hjalp det. Årsagen viste sig at være et brugt tv, som en af byens familier havde taget i brug.
CIO
Torben Fabrin og Arla måtte på få dage omstille hele deres produktion da coronaen ramte
Da coronaen ramte verden måtte mejerigiganten Arla på få dage omstille sin produktion. Samtidig voksede salget massivt til supermarkeder mens institutioner og restauranter gik næsten i stå. Hør hvordan Arla kom gennem krisen ved blandt andet være klar med realtime analytics.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.