Artikel top billede

Spyware forum – det er brugernes egen skyld

Anti-spyware eksperter skønner, at problemer forårsaget af spyware er faldene. Imens har spyware-programmører og andre malware-ophavsmænd gyldne tider.

Computerworld News Service: Anti-spyware eksperter mener, at det er forbrugernes adfærd og vaner, der er årsag til, at spyware-programmører og andre malware-ophavsmænd har så stor succes med deres virke.

”Brugerne anvender forældet antivirus software, programmer og styresystemer, fordi de er bange for forandring,” siger Janie Whitty, administrator for Lavasofts online support forum.

Whitty støder for eksempel ofte på forbrugere, der anvender en 2003-version af deres antivirus software, forklarer hun under en anti-spyware konference i Washington D.C.

”Selve malwarens natur har ændret sig meget siden 2003,” bemærker Janie Whitty.

Magtesløse

Stefan Savage, leder af center for Internet Epidemiologi ved University of Californina i San Diego, forklarer, at der udover problemerne forårsaget af forbrugernes vaner og adfærd, findes et voksende undergrundsmarked for information indhentet af spywaren.

Centret har overvåget et populært IRC-forum for malware handel over et seks måneders forløb i 2006. De fandt frem til, at der i perioden blev tilbudt inficerede bankkonti for knap 275 millioner kroner.

”Selv om målinger viser, at problemer forårsaget af spyware er aftagende, taber virksomheder og forbrugerne den generelle krig imod malwaren.

Antivirus-forhandlere vil erkende, hvis de bliver fanget med paraderne nede, at de opsnapper mindre og mindre malware i takt med, at de kriminelle bliver mere og mere sofistikerede. Chancerne for at fange forbryderen er lig nul,” siger Savage.

”Under alle omstændigheder vil vi tabe denne kamp. Jo flere penge de laver, jo flere penge kan de investere i at blive bedre,” forklarer han.

Koster formuer

Forbruger adfærdsudvalget indkaldte til et dagslangt møde med temaet bekæmpelse af malware, hvor flere eksperter udviste stor bekymring for udviklingen af spyware og andet malware.

Dette på trods af, at det årlige skøn i magasinet Consumer Reports viser, at problemerne er aftagende. Magasinet skønner, at 850.000 Amerikanske husholdninger var nødsaget til at udskifte computer i den første halvdel af 2007, og udgifterne til malware bekæmpelse var 1,7 milliarder for hele året.

I 2006 var omkostningerne 2,6 milliarder, skønner magasinet.

”En stor del af problemet er, at folk holder fast i deres forældede styresystemer og webbrowsere, også selv om nyere versioner har bedre sikkerhedskontrol.

Folk nægter at lære brugen af ny software, men malware forandrer sig. Hvis vi ikke tilpasser os, vil de vinde,” siger Janie Whitty.

Dobbeltmoral

Susannah Fox, leder af forskningsorganisationen Pew Internet and American Life Project, bemærker, at forbrugerne syntes at være af to sind, når det handler om at opgive personlig information.

”Mange unge computer-brugere nægter at afsløre information ved e-handel, men har samtidig hele deres liv liggende på forskellige sociale netværkssider,” siger hun.

Susannah Fox forklarer, at en privatdetektiv har fortalt hende, at det er blevet væsentligt lettere at opspore detaljer omkring folk ved hjælp af de sociale netværkssider.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere