Artikel top billede

Jens Alder stolt over opmærksomhed fra Ericsson

Reportage: Både TDC og Ericsson havde travlt med at rose sig selv og hinanden da de i dag meddelte pressen om Nordens største managed services-aftale.

TDC-topchef Jens Alder var synligt bekymret over den skepsis, som visse dele af pressen har udvist overfor TDCs nye aftale med Ericsson om at overtage driften af selskabets mobilnet, da han sammen med andre topfolk torsdag eftermiddag holdt pressemøde for at fortælle om den historiske aftale.

Han gjorde opmærksom på, at TDC stadig vil eje mobilnettet og stå for den strategiske planlægning.

Ericsson skal stå for den tekniske drift, og i den forbindelse vil 219 af TDCs tekniske medarbejdere komme til at arbejde for verdens største teleudstyrsleverandør.

”Fremover vil vi skulle koncentrere os mindre om teknik og mere om vores kunder. Jeg håber i vil skrive noget positivt, for det er faktisk en god nyhed.” sagde TDC’s koncerndirektør Jens Alder.

Eneleverandør

Et nøglepunkt i aftalen er også, at Ericsson fremover vil være eneleverandør af teknologi til TDC’s mobilnet, hvilket betyder, at omkring 1000 basestationer vil blive udskiftet med Ericsson-udstyr.

”Ved at have en enkelt leverandør kan man godt sige, at man bliver meget afhængig af den leverandør, men ved flere leverandører får man en enorm kompleksitet, der gør det sværere at introducere nye tjenester hurtigt,” sagde Jens Alder om single vendor-strategien.

”Vi er stolte over, at verdensførende Ericsson har lavet en aftale med os her i lille Danmark,” sagde Jens Alder.

Ericsson har stor erfaring med managed services og har lignende aftaler med mere end hundrede mobiloperatører verden over. Selskabet driver på den måde net for 185 millioner mobilbrugere.

Aftalen er dog den første af sin slags for Ericsson i Norden, hvilket havde fået Ericssons topchef, Carl-Henric Svanberg, til at møde op hos TDC til pressemødet.

”Det er jo en banebrydende aftale vi har indgået, så det vil jeg naturligvis gerne markere. En aftale til omkring fire milliarder kroner er ikke en lille aftale for Ericsson,” sagde Carl-Henric Svanberg.

Han gjorde også opmærksom på, at det kun er i Norden, at aftalen er usædvanlig.

Sådan gør de andre

"De fleste operatører i verden fungerer faktisk med managed services i dag," sagde Carl-Henric Svanberg.

Erfaringer fra andre operatører viser, at der er mange fordele ved at lade Ericsson om driften af nettet, ifølge Svanberg.

”Typisk sparer operatørerne penge og får bedre muligheder for at fokusere på kundernes behov,” sagde han.

”TDC er kvalitetsleder, og det er vores opgave at sikre, at de beholder det lederskab,” sagde Carl-Henric Svanberg.

Hurtig med det nye

I forbindelse med aftalen har TDC opdateret sit mål for udrulningen af mobilt bredbånd. Det forlyder således, at planen nu er at dække 99 procent af Danmark med mobilt bredbånd i 2010.

På pressemødet kom det dog frem, at næsten halvdelen af den geografiske dækning ville bestå af EDGE-teknologi.

"Befolkningsmæssigt vil 90 procent være dækket af 3G med HSDPA," sagde Mads Middelboe, direktør for TDC Mobil Norden

"Det er en noget mere ambitiøs plan, end vi tidligere har meldt ud.

Hvor meget TDC regner med at spare på aftalen, ville Jens Alder ikke udtale sig om.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere