Artikel top billede

Nokia Siemens er stadig optimistisk

Nokia Siemens Networks tabte for nylig et slag, da Ericsson indgik aftale om at drive TDC’s mobilnet. Men Nokia Siemens ser positivt på fremtiden, også i Danmark.

Nokia Siemens Networks skal ikke længere levere udstyr til TDC's mobilnetværk, efter at TDC og Ericsson i går meddelte, at den svenske netværksgigant overtager driften og i samme ombæring bliver eneleverandør af udstyr til netværket.

Ifølge den nordiske direktør for Nokia Siemens Networks , Thomas Jul, er det ikke noget, der giver anledning til større bekymring.

”Det er klart, Ericsson har selvfølgelig vundet et slag med den her sag, men vores position har ikke ændret sig som sådan. Vi har stadig vores managed services-base i Skandinavien at bygge videre på," siger Thomas Jul.

En stor del af fordelene ved managed services er stordrift, så størrelsen på forretningen er af afgørende betydning.

Den base består blandt andet af 3GIS-nettet i Sverige, et samarbejde mellem 3 og Telenor, og en 20-årig managed service-kontrakt for det norske Tetranet.

”Vi er meget store i Skandinavien, og jeg ville ikke blive overrasket, hvis det viste sig, at vi var de største på det her område i Norden. Men jeg har ikke analyseret mig frem til det,” siger Thomas Jul.

Bedre chance på fastnettet

TDC har også forestående planer om at udlicitere driften af sit fastnet, og her har teleanalytiker John Strand tidligere udtalt, at Nokia Siemens har en langt bedre chance for at vinde udbuddet.

Om det er noget, Nokia Siemens vil byde på, er endnu for tidligt at sige, mener Thomas Jul.

”Det kommer meget an på, hvad operatørerne ønsker at opnå ved en outsourcing. Det er meget forskelligt, og derfor er det også forskelligt, hvad vi kan bringe ind i spillet, men det er klart, at TDC som en stor spiller vil være interessant for os,” siger Thomas Jul.

Det kan dog vise sig, at blive en stor ulempe for Nokia Siemens, at Ericsson er blevet eneleverandør på mobilnettet.

”Netværkerne smelter mere og mere sammen. Der er steder i nettet, hvor det er svært at se om det er fastnet eller mobil. Så bliver det kun tilgangsdelen, som bliver afgjort af, om det er fastnet eller mobil, mens hele kernen i højere og højere grad bliver en samlet størrelse,” siger Thomas Jul.

Betyder det, at Ericsson kan få en kæmpe fordel i fastnetudbuddet, fordi selskabet allerede har landet aftalen om mobilnettet?

”Det kan jeg ikke umiddelbart sige. Man kan sagtens forestille sig en sammensætning, hvor Ericsson har en stor fordel.

Men jeg vil umiddelbart sige, at det afhænger utrolig meget af, hvad det er, TDC forsøger at opnå. Vi er ikke klar over det og har ikke set noget klart fra TDC endnu,” siger Thomas Jul.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere