Artikel top billede

Næste version af Ubuntu har fået nyt navn

The Intrepid Ibex, sådan lyder navnet på Ubuntu 8.10, der forventes færdig til oktober. Trådløs og ydelse bliver to af kodeordene.

Selv om der er to måneder til udgivelsen af Ubuntu Hardy Heron, har Mark Shuttleworth allerede afsløret navnet på den distribution, der kommer til oktober. Ubuntu 8.10 er blevet døbt Intrepid Ibex.

De foreløbige udmeldinger fra Ubuntu-grundlæggeren Mark Shuttleworth er sparsomme, men i Intrepid Ibex vil der blive fokuseret på det trådløse netværk.

Få detaljer

Mark Shuttleworth har annonceret distributionen på Ubuntus mailing-liste

"Nu har Hardy passeret "feature-freeze-stadiet" (det vil sige, at de nye funktioner er planlagte og ikke ændres) og nu er tiden kommet til at lægge planer for den næste udgave af Ubuntu," skriver Mark Shuttleworth.

"Derfor vil jeg gerne præsentere Intrepid Ibex, der er den næste udgivelse, som er planlagt til at blive frigivet i oktober 2008. Den vil sandsyneligvis få nummer 8.10," fortsætter han.

Mark Shuttleworth afslører ikke detaljer om, hvad man kan forvente at se i den kommende distribution, men meget tyder på, at mobilitet bliver en af fokusområderne.

Netadgang overalt

I sit indlæg nævner Mark Shuttleworth således 'pervasive internet access', som et fokusområde. Begrebet kan oversættes til noget i retning af internetadgang overalt.

"Vores fokus kommer til at være muligheden for at få adgang til nettet uanset, hvor man befinder sig," skriver han.

"Vi ønsker, at man skal kunne flytte sig fra eksempelvis kontoret til toget og til hjemmet og hele tiden have netkontakt."

Også ydelse står på dagsordenen. Både på high-end-maskiner og på generel ydelse og stabilitet på den bærbare.

De konkrete ændringer i Intreprid Ibex skal udarbejdes på næste Ubuntu Developer Summit, der finder sted i Prag den 19. til 23. maj, 2008.

Ubuntu 8.10 bliver den niende udgivelse af styresystemet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere