Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Cafeer får løftet pegefinger for manglende logning

Langt de fleste hoteller, cafeer og restauranter logger ikke kundernes net-trafik, det frygter hotel- og restauratørforeningen, Horesta, som går i rette med medlemmerne.

Hotel- og restauratørforeningen Horesta er ikke overrasket over, at mange cafeer ikke logger deres kunders færden på internettet, selv om loven kræver det.

"Vi frygter, at den manglende logning mere er reglen end undtagelsen hos mange af de små virksomheder i branchen," siger Jens Zimmer Christensen, der er medlem af Horestas bestyrelse.

Han mener, at årsagen til den manglende logning ikke alene er, at mange mindre virksomheder har svært ved at leve op til loven, men også, at de har svært ved at forstå den.

"Ikke alene er det en stor byrde, der bliver lagt på virksomhedernes skuldrer. Der er også tale om nogle meget komplekse og svært gennemskuelige krav. Kombinationen af de to ting betyder, at nogle mennesker reagerer med at skyde problemstillingen fra sig," siger Jens Zimmer Christensen.

Han understreger, at Horesta på det kraftigste opfordrer medlemmerne til at efterleve logningsbekendtgørelsen.

De kan ikke tro, at ansvaret er deres

Jens Zimmer Christensen mener desuden, at mange cafeejere simpelthen ikke kan tro, at lovgivningen virkeligt er strikket sammen på den måde.

"Det forekommer simpelthen en cafeejer meget fjernt, at han skulle være omfattet af lovgivningen. De kan ikke tro, at det er deres ansvar at logge kunderne," siger Jens Zimmer Christensen og tilføjer:

"Det helt store problem med denne lovgivning er jo, at man giver civile et ansvar, som normalt varetages af myndighederne," lyder holdningen fra Jens Zimmer Christensen.

Hvad går det ud på?

Per Buchard Hansen er medejer af virksomheden Powernet, der har specialiseret sig i at hjælpe danske virksomheder med at leve op til overvågningskravet.

Han oplever også, at mange virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen endnu ikke har forstået, at de skal overvåge deres kunder.

"Der er mange, som endnu ikke er klar over, hvad det her går ud på. Jeg tror også, at der er mange, som stadigvæk sidder standby og ikke helt har forstået, hvad det er, de skal gøre," siger Per Buchard Hansen.

Han fortæller, at han oplever, at det langsomt er ved at gå op for flere og flere virksomheder i hotel- og restaurationsbranchen, at de er omfattet af lovgivningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere