Alle danske OOXML-krav godkendt på top-møde

Den danske delegation fik alle ønsker opfyldt på ISO-mødet i Geneve. Dermed er vejen banet for et dansk ja til OOXML-formatet.

Dansk Standards delegation på fire personer fik sat et effektivt fingeraftryk på ISO-mødet i Geneve, hvor Microsofts OOXML-format i forgangne uge skulle under luppen i ISO-regi.

Alle 168 danske kommentarer blev godkendt på det såkaldte BRM (Ballot Resolution Meeting) hos ISO og skal derfor indarbejdes i det omstridte format, hvis det bliver en ISO-standard.

"Den danske delegation havde mandat til at handle ud fra danske interesser. Og på den baggrund har vi opnået vores mål," forklarer Pia Elleby Lange, delegationsleder for BRM OOXML og centerchef hos Dansk Standard til Computerworld.

Bøjning af reglerne
Pia Elleby Lange fortæller, at tidspresset var skyld i, at et klart flertal på BRM valgte at udtrykke deres holdning til en lang række kommentarer via en skriftlig afstemning i stedet for at nå mundtlig konsensus.

Det skyldes, at det ifølge reglerne for BRM er muligt at give sin holdning til kende via en afstemning, hvis de delegerede ikke opnår mundtlig konsensus.

Og her har man valgt at gøre afstemningen skriftlig.

På den baggrund kan hun ikke genkende, at tidspresset var skyld i et brud på regelsættet i fast-track proceduren.

"I Danmark har vi på forhånd gjort vores hjemmearbejde og ved, hvordan vi skal stemme skriftligt. Derudover var der to repræsentanter fra henholdsvis ISO og IEC til sikre, at reglerne blev overholdt" fortæller Pia Elleby Lange.

Endelig afgørelse om en lille måned
Om mindre end en måned falder den endelige afgørelse om, hvorvidt OOXML skal godkendes som en ISO-standard.

I dansk regi skal hele OOXML-udvalget mødes igen den 26. marts hos Dansk Standard, hvor BRM-delegationens resultat skal fremlægges.

Udvalget vil samtidigt tage stilling til, om det danske nej til godkendelse af OOXML-formatet fra september 2007 skal ændres til et ja til formatet.

Den endelig afgørelse skal sendes til ISO senest 29. marts.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CIO 2020

Siden 2006 har vi hvert år kåret Årets CIO - en pris der kaster lys over det fantastiske arbejde, der bliver gjort rundt omkring i de danske organisationer for at høste det store forretnings-potentiale, der kan drives ud af it og digitalisering.

01. december 2020 | Læs mere


Customer Experience 2021 - fokus på CX-strategi og teknologi til at forankre kundeoplevelsen

De gode kundeoplevelser er altafgørende for virksomheden, og netop derfor er det nødvendigt at have fokus på CX-strategi og teknologi, der kan være med til at forbedre kundeoplevelsen endnu mere. Det kræver tid og ressourcer, men det gavner hele virksomheden på lang sigt.

03. december 2020 | Læs mere


Træf det rigtige cloud-valg: Hør om mulighederne med hybrid- og multi-cloud

Vi kan ikke komme udenom, at cloud-teknologien bare vokser og vokser. Den giver adgang til store fordele for din virksomhed, men det kræver at virksomheden træffer strategiske, arkitektoniske og teknologiske vælg. Få indblik i, hvordan ud kan få sikkerhed, release cycles og andet til at gå op i en højere enhed.

09. december 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Her er Microsofts planer med Windows for 2021: Pønser på fire nye versioner
Windows 10 vil udkomme i et væld af nye afskygninger i det kommende år. Få overblikket her.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.