Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Ericsson scorer kassen på dansk mobilt bredbånd

Ericsson Danmark lukrerer på danskernes øgede brug af mobilt bredbånd. Både omsætning og indtjening steg markant i 2007.

Efter en nedgang i salget forrige år for Ericsson Danmark, øgede selskabet i 2007 omsætningen med 17 procent.

Selskabet omsatte således for 1,3 milliarder kroner sidste år mod 1,1 milliarder i 2006.

Det er salget i Danmark, der bærer fremgangen for selskabet.

Omsætningen herhjemme blev således øget med hele 45 procent til 808 millioner kroner, mens eksporten, med Island og Sverige som de væsentligste markeder, faldt med 11 procent til 495 millioner.

Det samlede resultat efter skat steg med 37 procent til 52 millioner kroner.

Mobiltrafikken er driver

Det er blandt andet eksplosionen i danskernes forbrug af mobil- og bredbåndsydelser, med for eksempel en seksdobling af datatrafikken i de danske mobilnet fra første halvår af 2006 til første halvår af 2007, der har en del af æren for Ericsson Danmarks resultater.

"Fremgangen er drevet af, at det mobile bredbånd er ved at blive rullet ud, hvilket har en positiv effekt for os. Det er det område, der har haft størst påvirkning på væksten i omsætningen," siger administrerende direktør for Ericsson i Danmark, Lars Tofft, til Computerworld.

Det skyldes blandt andet, at Ericsson er hovedleverandør til TDC og 3, hvor 3G-leverancerne har taget fart.

På det faste bredbåndsnet har TDC og Telia fortsat udbygningen af infrastrukturen med blandt andet Ericssons Ethernet DSL Access-løsning (EDA).

Nye forretningsområder

Forventningen for 2008-regnskabet lyder på en omsætning på samme niveau som 2007, mens resultatet ventes at blive lavere som følge af investeringer i nye forretningsområder.

"Vi forventer et lavere bundlinjeresultat i år, da vi går ind i nogle nye forretningsområder, og det er forbundet med investeringer i starten," siger Lars Tofft.

Selskabet overtog således allerede 1. januar i år IP-telefoniselskabet Netwise.

Og fra 1. marts begynder selskabets syvårige kontrakt med TDC, der vedrører drift og vedligeholdelse af TDC's mobilnetværk.

"Det er en stor ordre, som helt klart vil bidrage positivt til vores resultater i fremtiden," siger Ericssons direktør.

Aftalen med TDC indebærer samtidig, at omkring 220 medarbejdere overføres til Ericsson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan vil AI-assistenten Microsoft Copilot transformere processer og dit arbejdsliv

Med Microsoft Copilot får du for første gang en intelligent, personlig assistent ved hånden, som kan løse opgaver og lette hverdagen. Få inspiration til, hvordan Copilot kan automatisere rutineopgaver og transformere din hverdag.

18. juni 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

20. juni 2024 | Læs mere


Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere