Artikel top billede

Blandet modtagelse til Sanders nye sikkerheds-boss

Sikkerhedsekspert roser valget af Linda Nielsen som formand for Helge Sanders nye it-sikkerhedskomité, mens en anden ekspert ser flere mangler ved komitéen.

I går offentliggjorde videnskabsminister Helge Sander (V) en it-sikkerhedskomité med den kvindelige ex-rektor Linda Nielsen som formand.

Valget af formanden får ros med på vejen af en toneangivende it-sikkerhedsekspert.

"Vi glæder os over, at Helge Sander nu nedsætter en it-sikkerhedskomite, for det viser, at der er god fokus på området hos ministeren. Vi ser også frem til samarbejdet med både Linda Nielsen og IT- og Telestyrelsens kompetencecenter for IT-sikkerhed" siger it-sikkerhedskonsulent i ITEK under Dansk Industri, Henning Mortensen.

Linda den rette person

Han glæder sig over, at komitéen dækker mange ministerområder via repræsentanter fra forskellige ministerier.

Henning Mortensen vurderer, at det dermed er tydeligt, at det er en komité, der skal arbejde med sikkerhed i bredden i det danske samfund.

"Endelig ser vi med stor tilfredshed på at "borgernes ret til privatliv" ved siden af it-sikkerhed er nævnt, som noget der skal fokuseres på. Linda Nielsen vil helt sikkert være den rette til at få dette punkt sat på dagsordenen," siger Henning Mortensen.

Godt og skidt

Hos it-sikkerhedsekspert Christian Wernberg-Tougaard, der er direktør i In4change.com, er begejstringen mere moderat.

Han roser også, at komitéen får fokus på relativt brede problemstillinger - fra it-produktsikkerhed over til privacy.

"Det er fornuftigt, at man kan tage de dybe diskussioner omkring disse forhold. Og det er også meget stærkt,
at det kommer til at foregå i en slags offentlig-privat dialog forum," siger han.

Men Christian Wernberg-Tougaard efterlyser flere ting.

"Hvor er "akademia" - de akademiske miljøer - dem som repræsenterer forskningen indenfor de dybe fremtidsrettede områder?" spørger han.

Og hvorfor er det alene organisationer, der er repræsenteret - hvor er de uhildede - de uafhængige - eksperter, lyder kritikken.

Christian Wernberg-Tougaard forklarer, at hver eneste gang han har været ekspert for EU, har man krævet, at han har underskrevet, at han er fri for særinteresser og særstandpunkter.

Dette vil næppe gælde de organisationsudpegede i komitéen, funderer Christian Wernberg-Tougaard over.

"Jeg savner uafhængige eksperter, som uafhængigt
kan skære igennem og påpege de painpoints, som det danske samfund står overfor - og som vil kræve actions," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
GDPR: De bedste værktøjer til forankring og automatisering

GDPR er forlængst blevet en del af hverdagen i alle organisationer, og vi kan ikke komme uden om, at det koster dyrt at negligere vigtigheden af det. Det kan være en stor mundfuld at skulle holde styr på regler, håndtering og vedligeholdelse. Derfor sætter vi fokus på forankring og automatisering på denne konference.

02. december 2021 | Læs mere


Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere