”Vi er på nippet til, at danskerne begynder at handle massivt på internettet," siger administrerende direktør Per Ramussen, eCapacity. Foto: eCapacity

Flyt din e-handel helt ud af it-afdelingen

Opbygningen af en online-forretning må ikke blive til et it-projekt. Det skal derimod være salgsdrevet, lyder det fra administrerende direktør Per Rasmussen fra eCapacity.

Hvis de store detailkæder skal med på e-handelsvognen, skal det overlades til salgsafdelingen at drive online-forretningen frem.

Det må ikke blive efterladt som et projekt for hverken it-, marketing- eller kommunikationsafdelingen.

Og så skal virksomhederne nøje tænke over samspillet mellem deres fysiske distributionskanal og deres online-salgskanal.

Det er to af de hovedbudskaber, som administrerende direktør Per Rasmussen fra konsulentfirmaet eCapacity gentager igen og igen over for sine kunder, der tæller blandt andet SAS, Nykredit og Telmore.

”Man skal drive en online-forretning benhårdt som en salgskanal. Man skal have folk ind, der forstår sig på salg- og som får mest muligt ud af de kunder- man har kontakt med. Derfor må e-handel ikke blive til et it-projekt, og det skal heller ikke være et projekt i marketing og kommunikation,” siger Per Rasmussen.

Separat organisation
Han understreger, at virksomhederne naturligvis er nødt til at investere i et professionelt it-system, der driver og understøtter forretningen.

Og det skal være et it-setup der giver fleksibilitet, så virksomheden løbende kan tune processer og forretning.

Og onlinebranding-værdierne skal selvfølgelig også være i orden.

”Men normalt er det ikke it-projektet eller marketing, der er den største udfordring, når man opbygger en online-distributionskanal. Det er derimod det interne organisatoriske projekt,” siger Per Rasmussen, der selv har en fortid som online-direktør i TDC.

Pointen er ifølge Per Rasmussen, at det ikke nytter noget at se opbygningen af en e-handelsforretning som noget, der kan overlades til et projekt i en af virksomhedens eksisterende organisationer.

Der skal opbygges en ny og separat organisation til formålet for at opretholde...fortsættes

Artiklen fortsætter på næste side...


Indholdsfortegnelse

  1. Side 1 ud af 3
  2. 1
  3. 2
  4. 3

Næste side: Side 2

  1. Flyt din e-handel helt ud af it-afdelingen
  2. Side 2
  3. Side 3
Næste side


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digitalt seminar: Styrk økonomistyringen i en krisetid med AI og robotter

Det stiller store krav til virksomhedens økonomistyring. Blandt andet fordi det er blevet sværere end nogensinde at tage bestik af virksomhedens økonomi, konkurrence- og driftssituation på selv den korte bane. Få inspiration til at komme i gang med at styrke økonomistyringen med AI og ML på grundlag af konkrete input og erfaringer.

24. september 2020 | Læs mere


Cloud strategy 2020 - fokus på management teknologier til hybrid cloud og multi cloud samt compliance aspektet

På Cloud Strategy 2020 tegner vi billedet af en cloud-verden, der strækker sig langt ud over landegrænserne, og hvor mange valg skal træffes, hvis du skal have fuldt udbytte. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

29. september 2020 | Læs mere


Digital HowTo: Fremtidens It service management - optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

30. september 2020 | Læs mere


Premium
Spareplan har udløst voldsomme protester: Her er regeringens forklaring på planlagte it-besparelser
Regeringens planer om at skære ned for blandt andet Datatilsynet, Digitaliseringsstyrelsen og Styrelsen for It og Læring skyldes blandt andet 'bevillings-udløb' og 'løbende tilpasninger,' lyder det i et skriftligt svar, som Finansministeriet har sendt til Computerworld - tre uger efter vi bad om en begrundelse.
Computerworld
Så kom der pris og dato på de nye PlayStation 5-modeller
Sony slipper de nye PlayStation 5 konsoller løs blot halvanden uge efter lanceringen af Microsofts Xbox-kollektion.
CIO
Podcast: Pandoras CIO Peter Cabello afslører sine tre vigtigste mål for digitaliseringen
Podcast, The Digital Edge: Hør Pandoras CIO Peter Cabello Holmberg fortælle om, hvordan et af verdens største smykkefirmaer arbejder med innovation og digitalisering af et traditionel offline salg, og hvordan Pandora udnytter data til at skabe en bedre kundeoplevelse.
Job & Karriere
På jagt efter et it-job i Jylland? Her er 10 stillinger fra Aabenraa til Aalborg, der ledige netop nu
Vi har fundet en række spændende stillinger til dig, der jagter et it-job. Her kan du vælge og vrage mellem ledige stillinger lige fra Aabenraa til Aalborg.
White paper
Skab værdi med det samme med Cloud SIEM
Opsporing og respons er to kritiske punkter i den igangværende rejse mod at forbedre din virksomheds sikkerhed. I takt med at trusselslandskabet bliver mere og mere komplekst, så vil en effektiv sporing og responsprogram hjælpe dig med at se truslerne tidligt, og minimere chancen for at angrebet lykkes – kan du undvære det? I dette whitepaper viser vi dig, hvordan du allerede kan se værdien efter få dage og ikke uger eller måneder.