Artikel top billede

Apple smækker dørene i for iPhone-udviklere

Blot to uger efter, at Apple slog dørene op for udviklere med et nyt sæt udviklings-værktøjer til iPhone, smækker Apple igen dørene i. Måske bliver der plads senere.

Computerworld News Service:: Udviklere, der håber at skrive applikationer til iPhone, bliver sat på venteliste, når de prøver at indrullere sig i Apples iPhone Developer Program – et udviklerfællesskab til iPhone.

Programmet giver adgang til ekstra ressourcer på Apples-website og support på kodeniveau fra Apples teknikere.

Det sætter ligeledes værktøjer til test af kode til rådighed som eksempelvis en simulator, der gør det muligt for udviklere at se, hvordan deres applikation rent faktisk afvikles.

Distribution

Herudover vil programmet tilbyde muligheden for udviklere at distribuere deres applikationer gennem den kommende App Store, når den softwaredistributionskanal ser dagens lys til sommer.

Men i sidste uge begyndte softwareudviklere, der søgte om optagelse i udviklerprogrammet, at modtage en e-mail fra Apple, der informerer om, at deres medlemskab indtil videre er blevet afvist.

"På nuværende tidspunkt er iPhone Developer Programmet til rådighed for et begrænset antal udviklere, og vi planlægger at udvide i løbet af beta-perioden," står der i e-mailen.

"Vi vil kontakte dig igen angående din indmeldelsesstatus, når det bliver relevant."

Fortsætter arbejdet

Nogle udviklere, der er blevet kontaktet af Macworld, udtaler, at de har modtaget venteliste-meddelelsen, men at de fortsætter med at skrive applikationer til iPhone ved brug af det softwareudviklingsværktøj (SDK), som Apple udgav for to uger siden og som blev mødt med stor begejstring.

På under en uge er softwareudviklerværktøjet blevet downloadet mere end 100.000 gange, hvilket synes at antyde, at udviklere kæmper om chancen for at skrive iPhone-applikationer.

"Da jeg først modtog meddelelsen, så jeg det som et afslag, men i løbet af de sidste par dage, er jeg kommet til den konklusion, at det...fortsættes

... mere er en venlig henstilling," siger Daniel Jalkut, ejer af Red Sweater Software, som har udviklet blog-udgivelsessoftwaren MarsEdit.

Jalkut søgte optagelse i programmet samme dag, som meddelelsen blev givet.

Ifølge Michael Gartenberg, vicedirektør og forskningsleder ved Juniper Research, burde udviklere ikke blive overrasket over, at der er en venteliste til at komme med i udviklerprogrammet. "Apple sagde fra første dag, at selvom programmet ville ende med at være åbent for alle, havde de tænkt sig at begrænse tilgangen i beta-perioden," udtaler Gartenberg. "Og enhver kan jo downloade SDK'en gratis."

Udviklere er bekymrede

Nogle udviklere bekymrer sig dog om, at de ikke kan blive en del af udviklerprogrammet nu, vil give dem en ringere position senere hen.

En udvikler, der har bedt om at forblive anonym, fortæller til Macworld, at han er stækket af ikke at have adgang til simulatoren eller en måde at teste applikationer på en iPhone eller iPod Touch.

"Dette er især sandt for enhver, der ønsker at skabe et spil eller bruge nogen af hardwareegenskaberne., Derfor er der en komplet kategori af applikationer, som vi ikke kan bygge uden at være med i iPhone-udviklerprogrammet," siger han.

Udviklere skal ind i arbejdet

Apple lancerede iPhone Developer Program for under to uger siden, da Apple CEO Steve Jobs og andre ledere afslørede iPhone SDK'en ved en pressekonference 6. marts.

SDK'en er blevet udgivet for at hjælpe udviklere af tredjeparts-software med at komme i gang med at skabe applikationer til iPhone.

De vil blive gjort tilgængelige ved online-salg gennem App Store, som Apple vil lancere i juni som en del af softwaren til iPhone 2.0.

iPhone Developer Programmet koster 470 kroner for "standard"-programmet, som er målrettet udviklere af freeware og kommercielle applikationer.

Et "Enterprise"-program til 1.400 kroner er til rådighed til at udvikle proprietærer in-house-applikationer.

"I juni lyder startskuddet for os alle sammen, og det burde give rigelig tid til at få alle applikationerne færdigbehandlet," udtaler Mike Glass, en udvikler ved Marware.

"Jeg tror, at vi alle vil være på lige fod, når App Store er klar, og at vi alle sammen vil komme godt fra start."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere