Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Udviklere jubler over iPhone SDK

Analytikere mener, at iPhone SDK bliver en konkurrent til BlackBerry og at Apple dermed får adgang til millioner af Exchange og Outlook brugere. Udviklere mener, at de har fået, hvad de ville have.

Computerworld News Service: Apples iPhone SDK tilbyder langt mere, end mange udviklere forventede. Det udtaler udviklere, som Info World talte med efter den længe ventede SDK præsentation torsdag.

"Det ser ud til, at det her er, hvad alle ville have," siger Tony Meadow fra Bear River Associates, forhandler og udvikler af mobile applikationer.

"Apple gør det helt rigtige. Apple SDK burde tiltale tre kernegrupper: udviklere, it-virksomheder og almindelige forbrugere. Dette bliver direkte konkurrence til RIM BlackBerry, og det giver Apple adgang til millioner af Exchange og Outlook brugere," siger analytiker fra Forrester Research Simon Yates.

Rado Kotorov fra Information Builders er helt enig, "det er et kæmpe skridt imod erhversmarkedet," siger han.

Solid database

Det, der virkelig gør Meadow glad, er et sæt funktionaliteter, som gør det muligt at skrive originale iPhone applikationer direkte igennem iPhonens API'er.

Meadow bemærker også, at Apple går i den rigtige retning ved at tilbyde SQL Lite, som indbygget database-layer. SQL Lite, som er en open-source database, er hyppigt brugt mobiludviklingsmiljøet og kører godt på små enheder.

Cocoa Touch, det indbyggede API-sæt der genskaber Cocoa værktøjet, er tilsigtet iPhonens og iPod Touchens unikke touch skærm, såvel som deres bevægelsesbaserede UI. Cocoa værktøjet blev oprindeligt brugt til at håndtere brugerflade-generede handlinger i Mac OS X.

"Det er en meget elegant måde at håndtere brugerflade paradigmet," siger Meadows.

Apple modtog også stor ros, eftersom de har valgt at anvende Microsoft Exchange ActiveSync, teknologien der gør det muligt at synkronisere mail, kalender og andet data direkte med Microsoft Exchange. Apple har licenseret teknologien fra Microsoft.

IPhonen bliver også udstyret med 'remote wipe og lock' og 'on-device' data kryptering, to funktioner som har modtaget meget kritik. Herudover har Apple forbedret de VPN funktioner, der blev tilføjet til iPhone sidst i 2007, og tilføjet support for Cisco IPsec og 'two-factor' autencitet, certifikater og identiteter.

Kotorov fra Information Builders er specielt begejstret for iPhonens udvidede support for VPN.

Push meddelelser

At Apple har valgt at licensere ActiveSync, gavner alle Microsoft Exchange baserede brugere. De får adgang til både kalender, kontakter, e-mail og andet data på deres skrivebord, samt push e-mail.

Med Push e-mail modtager iPhonen en ny besked i det øjeblik, en meddelelse er sendt. En funktion, der er elsket af mange BlackBerry bruger. Før i tiden modtog iPhonen meddelelser periodisk fra serveren, typisk i 15 minutters intervaller. Så medmindre man opdaterede manuelt, kunne man risikere at en vigtig meddelelse blev forsinket.

Skår i glæden

Selv om de nye funktioner og den mere erhvervsorienterede retning i SDK er et velkomment initiativ, er der stadigvæk mange der ønsker mere fra Apple.

Et af de ønsker, der høres ofte, er muligheden for at benytte mere end en udbyder. I den nuværende situation virker iPhone kun på AT&T's netværk i USA.

"Virksomheder vil ikke have en enkelt udbyder for voice og data," siger Yates fra Forrester.

Ydermere understøtter iPhone'en ikke management værktøjer som for eksempel LanDesk, og mangler samtidig et ordentligt alternativ der kan leve op til værktøjerne fra Credant Technologies og LanDesk, som understøtter både BlackBerry, Windows Mobile og Palm OS enheder.

Dette vil i sidste ende betyde, at it afdelinger skal håndtere iPhonen separat fra andre enheder, såvel som PC'er.

"Hvad Apple burde gøre, er at integrere management værktøjer som virksomhederne allerede bruger," siger Yates.

Endnu værre er, at applikationer til iPhonen skal gå igennem Apple iPhone Store. Apple siger at det er for at være brugervenlige, men vil ikke uddybe i detaljer.

"Vi arbejder i øjeblikket på en model der gør det muligt for virksomheder at distribuere applikationer til slutbrugerne," siger Phil Schiller fra Apple.

Oversat af Jimmie Gustafsson




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere