Artikel top billede

Ombrust formand klar med nyt it-sikkerhedsråd

Den tidligere formand for Dansk ITs sikkerhedsråd, Kim Aarenstrup, er nu klar med sit eget nye råd. Det er Danmarks uafhængige it-sikkerhedsråd, mener han.

It-sikkerhedschef hos A.P. Møller Mærsk og tidligere formand for Dansk ITs Rådet for IT- og Persondatasikkerhed, har nu en række medlemmer på plads til sit nye råd, Rådet for Større IT-sikkerhed.

Og sponsorater til rådet er også ved at blive forhandlet på plads, oplyser formanden.

Kim Aarenstrup forlod rådet hos Dansk IT efter han blandt andet havde sendt et brev til samtligere it-ordførere, hvor han skrev, at it-sikkerhedsrådet skulle fjernes fra Helge Sander.

Det lod der ikke til at være enighed om hos Dansk IT.

Så nu har formanden altså bare etableret sit eget råd.

”It-udviklingen går eksplosivt hurtigt. Hvis vi skal sikre fremtidens digitale velfærdssamfund, er der brug for en uafhængig instans, der kan fokusere på it-sikkerhed og beskyttelse af personoplysninger, og hvor sagen går forud for de enkelte aktørers egne dagsordener. Derfor etablerer vi nu Rådet for Større IT-sikkerhed,” siger formanden.

Mange uafhængige råd

Det er ellers kun kort tid siden, at videnskabsminister Helge Sander præsenterede sit råd, den såkaldte it-sikkerhedskomité.

Her blev den tidligere ex-rektor Linda Nielsen indsat som formand.

Samtidig fortsætter Dansk ITs sikkerhedsråd med tidligere næstformand og global information security officer i Nycomed, Ingrid Colding Jørgensen, som ny formand efter Kim Aarenstrup.

Nu vil tiden vise, hvilken af de tre formænd der formår at gøre mest for it-sikkerheden, og er mest "uafhængig".

Netop uafhængigheden har alle råd nemlig pointeret, er deres varemærke.

To kvinder og en mand

Kim Aarenstrup oplyser i forbindelse med oprettelsen af Rådet for Større IT-sikkerhed, at han vil samarbejde med...fortsættes

... Linda Nielsen og Helge Sandes it-sikkerhedskomité.

"På vegne af Rådet for Større IT-sikkerhed kan jeg samtidig udtrykke opbakning til den it-sikkerhedskomité som Helge Sander har nedsat. Vi mener ikke, den er placeret centralt nok i den offentlige administration, men vi vil bistå komiteens vigtige arbejde på alle de måder vi kan," siger han.

Tidligere han sagt, at han også gerne ser et samarbejde med den anden kvindelige formand, nemlig Ingrid Colding Jørgensen fra Dansk IT.

Så der er altså lagt op til at A.P. Møller-manden ikke blot får sit eget råd. Han får samtidig lejlighed til at invitere de to kvindelige formænd til møder - hvis de altså også er lige så interesseret i et samarbejde med den ombruste formand.

Sådan blev rådet etableret

Det midlertidige forretningsudvalg hos Rådet for Større IT-sikkerhed består af:

Kim Aarenstrup, A.P. Møller - Mærsk A/S (formand).

Niels Madelung, Dansk Standard (næstformand).

Christian Wernberg-Tougaard (ordførende vedrørende oplysning, viden og uddannelse).

Charlotte Bagger Tranberg, Aalborg Universitet (ordførende vedrørende jura/forskning).

Niels Christian Juul, RUC (ordførende vedrørende it-sikkerhed/forskning).

Øvrige deltagere i processen om oprettelsen af rådet er:

Brian Birkvald, ISSA-Nordic.

Keld Simonsen, DKUUG.

Kurt Frederiksen, IT-politisk forening.

Steffen Stripp, Prosa.

Lars Neupart, ISACA, Denmark Chapter.

Den 19.maj vil der blive holdt et mere formelt stiftende rådsmøde, hvor relevante interesseorganisationer, offentlige instanser, nonprofitorganisationer vil blive inviteret.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere