Artikel top billede

Zepto rykker ind hos Sonofon

Zepto og Sonofon indgår aftale, som betyder, at Zepto skal sælge bærbare pc'er i Sonofons 92 butikker landet over. Fornuftig strategi for Zepto, mener IDC.

Den danske pc-producent Zepto følger nu i fodsporene på amerikanske Dell.

Ligesom verdens næststørste producent af computere vil Zepto nemlig til at sælge pc'er i fysiske butikker

Zepto har således indgået en aftale med teleselskabet Sonofon, der betyder, at Zepto fra 5. maj begynder at sælge bærbare pc'er i Sonofons 92 danske butikker.

"Vi har længe haft et ønske om at komme tættere på vores kunder, fordi vi ved at mange af vores kunder ser det som en ekstra fordel at opleve og afprøve produkterne som en del af købsprocessen. Samtidig betyder aftalen, at vi opnår en langt større synlighed i markedet," siger underdirektør i Zepto, Morten Kjaersgaard.

Skræddersy din pc i butikken

Konceptet samler ifølge Morten Kjaersgaard de største fordele inden for detail- og onlinehandel.

Når kunderne besøger en besøger en af Sonofons butikker, kan de således opleve og teste Zeptos bærbare pc’er.

Samtidig kan de med professionel vejledning, hvis nødvendigt, skræddersy og designe deres egen Zepto computer og modtage den med posten få dage efter.

Fornuftigt skridt

Da Dell lancerede selskabets nye 'fysiske' strategi, hvor selskabets pc'er kommer til salg i Elgiganten betegnede analytiker Anders Elbak hos IDC tiltaget som en profitabel forretning, fordi detailhandelen er vokset meget, ikke mindst takket være bærbare til private.

Og Anders Elbak ser både ligheder og forskelle i den aftale, som Zepto og Sonofon har indgået.

"En af grundene til, at det er en fordel for Dell er, at selskabet har haft svært ved at sælge det brede privatmarked ved kun at sælge direkte og Elgiganten er samtidig en stor kanal, hvor man kan afsætte store partier," siger Anders Elbak.

"Med Zeptos aftale er ideen stadig, at man bestiller specialkonfigurede maskiner, så der er forskelle på den måde."

Han peger dog på, at Zepto over de seneste år er vokset ganske meget.

Kommer bredere ud

"Og for at komme videre tror jeg også, at det er nødvendigt at gøre andet end kun at sælge på egne og partneres webbutikker," siger Anders Elbak.

"Så det ser ud til, at Zepto har indset, at hvis man skal bredere og videre ud til privatmarkedet, så er det nødvendigt at få dækning i den fysiske kanal, så på den måde tror jeg også, at det kan være en fordel for Zepto."

Derudover peger Anders Elbak på, at Zepto ikke vil få samme problemer med selskabets image, fordi man ikke har brandet sig på, at selskabets pc'er er billige, netop fordi der handles direkte mellem forbruger og forhandler, som Dell har gjort indtil for ganske nylig.

Zepto har ifølge IDC en markedsandel tre procent på det danske marked for bærbare pc'er.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere