Artikel top billede

Giganterne satser på informationsarbejdspladser

Microsoft og IBM vil dominere fremtidens kontor - informationsarbejdspladsen - der administrerer indhold, messaging, holdsamarbejde, realtidssamarbejde og kommunikation.

Computerworld News Service: Microsoft og IBM har kørt sig i stilling til at dominere markedet for samarbejdssoftware i ræset om at kunne levere applikationer til fremtidens arbejdsplads, konkluderer en ny rapport fra Forrester Research.

Men det betyder ikke, at der ikke også vil være en fremtrædende rolle til små producenter inden for Web 2.0 eller til en lille virksomhed med navnet Google.

Forresters forudsigelse for fremtidens kontor er 'informationsarbejdspladsen', det 21. århundredes platform, der administrerer indhold, messaging, holdsamarbejde, realtidssamarbejde og kommunikation mellem ansatte på en fælles platform.

Dette vil betyde afskeden med mange nuværende forretningsgange. I dag hopper brugere rundt mellem mange forskellige applikationer, der ofte ikke taler sammen og heller ikke er integrerede med backend-data.

Sharepoint og Sametime

Antallet af virksomheder, der faktisk er parate til at tage denne informationsarbejdsplads til sig, er dog stadig relativt lille.

Når de blev spurgt, om en sådan samlende strategi var på tegnebrættet for det kommende år, svarede kun 24 procent af de 1.017 adspurgte it-beslutningstagere, at det var en prioritet og kun otte procent, at det var en kritisk prioritet. Næsten 34 procent svarede, at det ikke var en prioritet, og 32 procent svarede, at det slet ikke var på deres dagsorden.

Rapporten peger tydeligt på, at Microsoft og IBM vil være i centrum på informationsarbejdspladsen. Med Microsofts SharePoint, der samlet har næsten 85 millioner licenser, og IBM's Sametime-samarbejdsplatform med 18 millioner licenser, vil it-chefer sandsynligvis gå efter at udnytte deres allerede eksisterende investeringer i disse to leverandører.

Fortsættes...

Som rapporten bemærker, tilbyder begge disse tunge spillere løsninger inden for samarbejde, indhold, portaler, kontorproduktivitet, business intelligence – alle de teknologier, som Forrester ser som afgørende for at opnå informationsarbejdspladsen.

At IBM eller Microsoft muligvis vil levere grundpakken, betyder ikke, at mindre virksomheder ikke spiller nogen rolle, så længe de designer deres software, så det kan tale sammen med 'de store drenges' platforme.

"Det er sandt, at virksomheder helst vil arbejde sammen med kun et mindre antal leverandører, men det betyder ikke, at IBM og Microsoft kan gøre dette alene," udtaler Erica Driver, den primære forfatter af rapporten.

Mindre Web 2.0-leverandører kan for eksempel muligvis levere en virksomheds-wiki eller -blog med bedre funktionalitet end den, som SharePoint leverer. Men hvis Web 2.0-leverandørens software er designet, så det integrerer med SharePoint, vil en stor virksomhed være mere tilbøjelig til at købe det.

Et skridt foran

"Dette er præcis den tilgang, som de innovative leverandører er nødt til at have," udtaler Erica Driver.

"De er nødt til at holde deres funktionalitet et skridt foran, hvad IBM og Microsoft leverer. Der er en mulighed for, at de kan forblive foran ved at udgive produkter hurtigere."

Men leverandører som Google, bemærker Driver, vil muligvis ikke være enige i, at virksomheder for altid vil være i en rendyrket Microsoft-verden.

Med Google Apps, som er virksomhedens web-baserede samarbejdssoftwarepakke, og som inkluderer e-mail, kalender, dokumenter og regneark og nu en wiki, kan Google, ifølge Driver, vise sig som et besnærende valg inden for samarbejdssoftware i de kommende år – forudsat at disse applikationer begynder at integrere med eksisterende systemer.

"Google har nu sine egne værktøjer til kontorproduktivitet, og de prøver at ændre spillets regler," udtaler Erica Driver.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere