Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Disse ting vil ændre it-landskabet i de kommende år

Flerkerne-processorer, clouds og sociale netværk er blandt de ting, som står til helt at ændre it-landskabet. Læs to analytikeres bud på afgørende it-innovationer, der lurer lige rundt om hjørnet.

Computerworld News Service: Processorer med flere kerner, cloud computing, nye brugergrænseflader, sociale netværk og socialt software samt web-mashups topper en liste over 10 teknologier, der spås at ændre it-landskabet mellem 2008 og 2012, mener Gartner-analytikerne, David Cearley og Carl Claunch.

De øvrige fem er allestedsnærværende computing, kontekstuel computing, augmented reality, semantik og virtualisering.

Flerkerneprocessorer giver nye fremskridt, men "single-threadede" applikationer vil ikke kunne udnytte deres regnekraft, bemærker analytikerne i et dokument.

"En single-thread applikation vil maksimalt udnytte 12,5 procent af potentialet i et system med otte processorkerner, idet den kun kan bruge en ottendedel af de disponible kerner."

Skal identificeres

Store virksomheder bør derfor identificere applikationer, "som har brug for udbedring for at fortsætte med at leve op til krav på driftsniveau i flerkerneprocessorens æra," skriver de.

Den tunge post på listens nederste halvdel – ubiquitous computing – vil ligeledes få fodfæste i de kommende år, ifølge analytikerne.

"Mark Weisers og andre forskeres arbejde ved Xeroxs PARC-laboratorium opridsede for 20 år siden et billede af den kommende tredje bølge af computing – hvor computere er overalt omkring os, men er usynligt indbygget i vores omgivelser," skriver de.

"Visionen for denne tredje bølge er forvisningen af computeren til en skjult rolle, hvor teknologien kun giver sig tilkende efter behov. Computere i biler er...fortsættes

... skjulte bag rattet og simple knapper. I fremtiden vil de fleste computere være lige så gennemsigtige."

Denne tendens vil drives af en kombination af forskellige midler, som eksempelvis RFID-tags, transportable og bredt tilgængelige data og tilhørende fremskridt i netværksteknologier, forudsiger analytikerne.

Af andre forudsigelser kan nævnes:

- I 2010 vil web-mashups "være den dominerende model (80 procent) i skabelsen af sammensatte enterprise-applikationer."

- "Koncepterne, sproget og teknologierne bag socialt software på forbrugerniveau vil blive en del af mainstream erhvervsteknologi i 2010."

- I 2010 vil det koste mindre end en dollar at indbygge et tre-akset accelerometer – som lader for eksempel Nintendos Wii-controller fornemme, hvornår og hvordan den bevæges – i elektronisk udstyr.

Analytikerne giver som eksempel på, hvordan teknologien kan anvendes i fremtiden, at "acceleration og hældning kan kombineres med trådløse teknologier til at udføre funktioner så som 'tryk for at udveksle visitkort'."

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere