Artikel top billede

Hovedhistorier fra avisen Computerworld fredag 9. maj

Tør it-branchen satse på det grønne guld? Microsoft skrotter Yahoo. Hvem har Danmarks bedste digitale ide? Ingen penge i fingeraftryk. Rejsekortet på ny udsat. Politisk drama om OOXML-komite.

Tør it-branchen satse på det grønne guld?

Klima-it kan blive et dansk erhvervseventyr på linje med vindmøllerne, men it-branchen skal se at komme i gang, opfordrer klima- og energiminister Connie Hedegaard. “Brug klimatopmødet i 2009 som anledning – konkurrenterne er allerede i fuld sving”.
(Forside, leder side 2 + 16-17)

Microsoft skrotter Yahoo

Efter Microsofts opkøbsforsøg af Yahoo er forlist, står både Yahoo og Microsoft med akut behov for at formulere nye strategier. Værst ser det ud for Yahoo, der er omgivet af rasende aktionærer.
(Side 6)

Hvem har Danmarks bedste digitale ide?

Otte iværksættervirksomheder dyster om titlen som årets it-iværksætter 2008. Computerworlds læsere kan stemme med, inden et dommerpanel kårer Danmarks Edison 2008.
(Side 8-10)

Ingen penge i fingeraftryk

It-brugere kan identificeres ved at scanne deres fingeraftryk. Men foreløbig er teknologien ikke fuldt udviklet.
(Side 12)

Rejsekortet på ny udsat

Pilottesten for det fejlramte, digitale Rejsekort, der skulle have været i drift sidste sommer, er nu forlænget frem til foreløbig september. Flere politikere stiller kritiske spørgsmål til trafikministeren.
(Side 14)

Sluk serverne efter kl. 17

Hvorfor skal serverne køre efter kl. 17, når alle alligevel er gået hjem? Det skal de heller ikke, og der er mange penge at spare ved at slukke dem.
(Side 18)

De store vil være grønne

Hardware­producenterne har et særligt ansvar, når det gælder forurening og energiforbrug. Nu står de i kø for at leve op til det og gøre firmaprofilerne grønnere end grøn.
(Side 18-19)

Politisk drama om OOXML-komite

Op til pinse vil endnu et politisk drama udspille sig i sagen om åbne standarder, når videnskabsminister Helge Sander sammen med it-ordførerne skal finde tre uafhængige personer, der skal udgøre den såkaldte uvildige tredjepart.
(Side 20-21)

Trådløst net forbliver sekundært

Trådløse LAN-teknologier (WLAN) giver mange gode løfter, blandt andet fleksibel netværksadgang og forbedret mobilitet. Men heller ikke fortalerne for trådløse net påstår, at de trådløse miljøer er lette at administrere.
(Side 23)

Kunsten at holde virtuelle møder

It-afdelingen skal ofte både selv i gang med at anvende teknologien til virtuelle møder og samtidig implementere løsningen og inspirere resten af virksomheden til at bruge den.
(Side 28-29)

Brugervenlighed er et matematisk problem

I en tid hvor job bliver outsourcet til Indien, er Sathiamoorthy Subbarayan blevet insourcet på det danske arbejdsmarked. Den 27-årige inder har taget en ph-d. på IT-Universitetet og er netop startet som senior software developer hos Configit Software.
(Side 32)

Læser du ikke avisen? Klik her for et godt tilbud på Computerworlds ugentlige avis med dybdeborende, perspektiverende og dagsordensættende journalistik ... hvis du vil noget med it.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere