Artikel top billede

Microsoft sonderer farvandet: Er Facebook til salg?

Efter det forliste overtagelsesforsøg af Yahoo lister Microsoft angiveligt stille rundt og sonderer terrænet omkring Facebook, som måske kan blive et interessant opkøbsemne for Microsoft.

I kølvandet på Microsofts kollapsede overtagelsesforsøg af Yahoo, snuser Microsoft angiveligt rundt om den sociale netværks-tjeneste Facebook, som Microsoft muligvis ser som et overtagelsesemne.

Det er den anerkendte amerikanske avis, The Wall Street Journal, der beretter om Microsofts interesse, men hverken Microsoft eller Facebook har nogen kommentarer til markeds-rygterne.

Avisen skriver da også, at der endnu ikke har været konkrete drøftelser mellem de to parter.

Organisk vækst

En eventuel købsinteresse vil i givet fald stå i modsætning til de helt klare udmeldinger, som Microsoft er kommet med, efter selskabet i lørdags trak sit købstilbud til Yahoo tilbage efter tre måneders ihærdig bejleri.

Den klare udmelding – som du kan læse mere om her og her - har nemlig været, at Microsoft ikke længere er fokuseret på en opkøbsstrategi, men i stedet satser fuldt og helt på organisk vækst i bestræbelserne på at banke Google.

Og Facebook kan da også under alle omstændigheder vise sig at være en umanerlig hård nød at knække.

I hvert fald har Facebook-stifter Mark Zuckerberg indtil videre hårdnakket nægtet at sælge selskabet, der for tiden har 70 millioner brugere.

I Time har den 23-årige Facebook-stifter for nylig sagt, at han fortsat holder fast i sin vision om at opbygge et community – og ikke på en exit-strategi, hvor målet er et frasalg.

Også Yahoo har budt på Facebook. Det skete i 2006, da selskabet altså som alle øvrige bejlere blev afvist ved døren.

Microsoft købte i oktober sidste år en andel af Facebook, ligesom den kinesiske milliardær Li Ka-shing har investeret i selskabet.

Det betyder med andre ord, at Facebook og Microsoft allerede har et relativt tæt strategisk samarbejde, som Microsoft håber at kunne gøre lukrativt via udnyttelse af en form for web-annoncering.




IT-JOB

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

IT Full Stack-udvikler

Netcompany A/S

Software Developer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analysts til Internationalt Samarbejde
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere