Artikel top billede

Rigmand opkøber Yahoo-aktier for milliarder

Den kontroversielle amerikanske rigmand Carl Icahn har i al stilhed opkøbt aktier for milliarder i Yahoo, efter Microsofts trak sit købs-tilbud tilbage. Kup kan være på vej.

Mangemilliardæren Carl Icahn – der for alvor har sat rav i den hos Motorola – har i al stilhed i den seneste tid opkøbt omkring 50 millioner Yahoo-aktier.

Ifølge Wall Street Journal har han købt alle de omkring 50 millioner aktier, siden Microsoft for et par uger siden trak sit opkøbstilbud på Yahoo tilbage.

Ifølge avisen er Carl Icahn tæt på at indlede et forsøg på at vælte i hvert fald dele af Yahoos bestyrelse, når selskabet 3. juli afholder sin årlige generalforsamling.

Formålet er at få presset både Microsoft og Yahoo tilbage til forhandlingsbordet, hedder det.

Ifølge Wall Street Journal overvejer Carl Icahn for tiden, om han skal indstille en helt ny bestyrelse på 10 mand, eller om han kan nøjes med at indstille en delvis ny bestyrelse.

Aktionærer forener sig

De 50 millioner aktier svarer til blot 3,5 procent af den samlede aktie-kapital og har en samlet værdi på omkring 6,4 milliarder kroner.

Ifølge Wall Street Journal følger forskellige investerings-fonde nøje med i Yahoos udvikling for tiden. Det sker ikke mindst med henblik på på et tidspunkt at gå ind og opkøbe andele.

Avisen skriver, at flere store Yahoo-aktionærer i de seneste dage har taget kontakt til Carl Icahn og anmodet ham om at involvere sig i Yahoo.

Det er sket, fordi flere af selskabets aktionærer er voldsomt utilfredse med Yahoo-ledelsens dispositioner i forbindelse med Microsofts forsøg på at købe selskabet.

Aktionærerne mener, at Yahoo-ledelsen ikke har varetaget aktionærernes interesser med dens modstand mod Microsofts bejleri.

Deres synspunkter understreges af, at Yahoo-kursen er faldet voldsomt, efter Microsoft for et par uger siden trak sit tilbud tilbage.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere