Artikel top billede

Navnene på bruttolisten af personer til standard-udvalget holdes tæt ind til kroppen for at undgå mytedannelser.

Sander vil undgå myter om standard-udvalg

Videnskabsministeriet vil undgå mytedannelser om sammensætningen af det uvildige åben standard-udvalg. Derfor holder man flere oplysninger hemmelige.

"Der kan forventes kritik af kvaliteten af tredjeparts konklusioner fra den aktør, som ikke er tilfreds".

Sådan skriver videnskabs-minister Helge Sanders (V) spindoktor, Allan Boldt, i en intern mail til en række embedsmænd angående det ekspert-udvalg, der skal undersøge implementeringen af dokument-standarderne ODF og OOXML i det offentlige Danmark.

Baggrunden for rundskrivningen er hvilke oplysninger, der skal gives om de uvildige medlemmers kompetencer, når de skal præsenteres for offentligheden.

Videnskabsministeriet er altså bevidst om, at nedsættelsen af den såkaldte uvildige tredjepart berører man et meget følsomt og debatteret emne.

Der har da også været stor debat om de fem personer, der i sidste ende endte i udvalget.

Blandt andre har direktør Per Andersen fra analysehuset IDC været ude og kritisere sammensætningen af udvalget.

Også Microsoft har kritiseret udvalgets sammensætning.

Vil sikre anonymitet

Computerworld har derfor ønsket at søge aktindsigt i i blandt andet processen omkring udvælgelse af disse personer.

Men her lukker Videnskabsministeriet. Navnene på bruttolisten af personer til udvalget må ikke offentliggøres.

"Ministeriet finder det her afgørende, at man kan sikre de forslåede kandidater anonymitet, idet der ellers kan opstå mytedannelser om fravalg, eller at en person er 'kommet med på afbud'," skriver embedsmand og chefkonsulent Jesper Schaumburg-Müller fra Videnskabsministeriet i begrundelsen.

Med i udvalget kom juraprofessor med speciale i it, Mads Bryde Andersen , som formand for ekspert-udvalget samt professor Kim Viborg Andersen fra CBS' Center for anvendt it, formand for Foreningen af Kommunale it-chefer Jørgen Kristensen fra Egedal Kommune, professor Mogens Kühn Pedersen fra CBS' Institut for Informatik.

Også EF-dommer Bo Vesterdorf blev foreslået, men han afslog tilbuddet.

I stedet blev det lektor Jens Hørlück, som til daglig arbejder på Aarhus Universitet, hvor han forsker i it-økonomi, open source og projektledelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere