Artikel top billede

Bliv stærk i virtualisering og undgå katastrofer

Virtualiseringsprojekter kan sammenlignes med ERP-projekter. Der skal grundig og kompetent planlægning til, for at de lykkes, og ekspertisen skal være høj, inden projektet går i gang.

Computerworld News Service: Der er mange ting, der kan sænke et teknologiprojekt, men intet er værre end uvidenhed og dårlig forberedelse.

Det gælder ikke mindst virtualiseringsprojekter, men fordi der vil være en virtuel infrastruktur, der understøtter – og bliver en del af alle andre teknologiprojekter i virksomheden - er grundlæggende uddannelse i virtualisering vigtigere end for mange andre teknologier.

Og kendskabet til virtualisering – både på højt og lavt niveau – er knapt.

Som ERP-projekter

Sandsynligheden for, at et virtualiseringsprojekt kører af sporet, kan sammenlignes med et ERP-projekt på grund af bredden af teknologi, de nye systemer berører, og niveauet af viden, it-folkene kan bidrage med.

Og ERP er berømt for risikoen for at ende i katastrofe.

Den amerikanske by Portland var for eksempel nødt til at afskedige en gruppe konsulenter, ansætte en ny, øge budgettet med næsten 40 procent og udsætte afslutningsdatoen for et vidtrækkende it-integrationsprojekt.

En stor del af grunden var, at byens it-medarbejdere ikke kunne finde ud af at lede teknologien og konsulenterne, og konsulenterne var ikke kvalificeret til at gøre arbejdet selv.

Ifølge Barry Brunetto, underdirektør for IS i værktøjsproducenten Blount er problemet ledelsesmæssig inkompetence.

Blount har lige som Portland standardiseret sine applikationer på SAP, men meget hurtigere og billigere.

Virksomhedens it-infrastruktur er meget mindre end Portlands til trods for, at virksomhedens 13 internationale afdelinger og problemer med at tilpasse SAP's software til så mange nationale lovgivninger, skatteregler og finansielle oplysningskrav, gør projektet mindst lige så komplekst.

Nøglen er god planlægning

Men med kun 25 ansatte i it-afdelingen og en omkostning på 77 millioner kroner for projektet gennemførte Blount overgangen hurtigere, billigere og mere effektivitet og kan nu skære 30 procent af virksomhedens eksisterende it-drift og nye projekter, foræller Barry Brunetto.

Nøglen til Barry Brunettos succes var god planlægning og udførelse, som var afhængig af kvaliteten af det it-team, der forestod projektet og de eksterne leverandører.

”Jeg tror på at oprettet et team med de bedste folk,” udtaler Barry Brunetto.

”Jeg vil hellere have de 10 bedste end 30 middelmådige, selv om lønnen til de bedste er meget højere. Hvis jeg ville have en server-administrator, kunne jeg få en okay en direkte fra gaden eller en førsteklasses administrator for 50.000 til 100.000 kroner mere om året.”

Og hvad betyder det så for virtualisering?

Det betyder ikke, at man er nødt til at ansætte en hær af virtualiserings-specialister. Det skal man, men ikke så mange som man ville skulle for at få et højt niveau af virtualiserings-ekspertise i alle dele af virksomhedens it-drift.

Som med de fleste andre teknologier bør man egentlig bare have en kerne af meget kompetente eksperter med certificeringer fra de største leverandører til at designe, lancere og styre de virtuelle servere, føre tilsyn med tjenesteudbyder og fungere som kilde til ekspertviden for andre områder af virksomheden og it-afdelingen.

Det afgørende er ikke, hvor mange virtualiserings-eksperter man ansætter, men hvor kyndige resten af it-medarbejderne er inden for virtualisering.

Grundlæggende viden

Alle behøver ikke at være eksperter, men de skal have en grundlæggende viden om, hvordan en pc fungerer, hvordan man forbinder den til netværket, hvordan man laver basale reparationer og hvordan ens evner passer ind i en bestemt type hardwares styrker og svagheder.

Men virtualisering er så nyt, at mange udviklere af LOB-applikationer, DBA’er, netværksguruer og andre it-eksperter ikke ved ret meget om det.

Men virtuelle servere, lagring, applikationer og desktops bliver uden tvivl en del af deres fremtidige projekter.

Uden grundlæggende forståelse for virtuelle servere kan eksperterne ikke integrere denne viden i deres eget arbejde, så de systemer de udvikler ikke går i stykker på grund af en forudsigelig konflikt mellem, hvordan en virtuel maskine arbejder og hvordan uuddannede it-folk havde forestillet sig, at den ville arbejde.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere