Artikel top billede

Cisco-kronprins går til konkurrenten

Den tidligere næstkommanderende i Cisco overtager tømmerne i Avaya.

Computerworld News Service: Efter at have sluttet sig til Silver Lake, et privat firma i Menlo Park, Californien, har Charles Giancarlo, den tidligere nummer to, vicechef og udviklingsleder i Cisco Systems, netop indtaget førerpladsen hos Avaya, som firmaets nye direktør.

Giancarlo har midlertidigt overtaget stillingen i stedet for Lou D'Ambrosio, Avayas tidligere direktør, som ifølge firmaet er trådt tilbage af helbredsmæssige årsager.

I mellemtiden arbejder firmaet med Heidrick & Struggles, et rekrutteringsfirma, på at finde en permanent afløser for D'Ambrosio, som stadig vil beholde en rådgivende rolle i firmaet, siger Avaya.

Selvom Giancarlo ikke selv kunne kommentere nyheden, siger en kilde tæt på Avaya Canada, at han ikke har planer om at blive længe i stillingen, og at hans udfyldelse af denne rolle ikke vil få direkte betydning for Avayas canadiske forretninger. Når en afløser er fundet, fortsætter Giancarlo, ifølge kilden, som ledende partner i Silver Lake.

Da Giancarlo opsagde sin stilling hos Cisco i december sidste år, var det for at “søge nye professionelle muligheder”. Derefter blev han chef for Silver Lake, som sidste år havde fået aktier i Avaya.

Jon Arnold, analytiker hos J Arnold & Associates, et analysefirma fra Toronto, siger, at Giancarlos fratræden fra Cisco sidste år har givet ham en enestående karrieremulighed hos Avaya.

"Han var en af de mest kendte og mest populære fyre i Cisco, og at han fratræder må anses for at være et stort midlertidigt tab for Cisco,” siger Arnold.

“Jeg tror, at hans bevæggrunde for at forlade Cisco, er at han karrieremæssigt ikke rigtigt kunne avancere yderligere i det firma. Han var andenmanden ved siden af John Chambers, Ciscos bestyrelsesformand og chef, og det er ret sikkert, at John ikke har i sinde at gå af inden for en overskuelig fremtid. Arnold er sikker på, at Giancarlos tidligere erfaring og viden om Ciscos forretningsgange og strategi, vil være en fordel for Avaya, som altid har været en af Ciscos konkurrenter. Hans store viden om Cisco og selskabets produkter vil kunne give Avaya større magt til at konkurrere og til yderligere at opgradere deres løsninger," tilføjer Arnold.

Kan angribe Cisco

På grund af Avayas lange historie på telekom- og stemmestyringsområdet, har firmaet nu ovenikøbet muligheden for at udkonkurrere Cisco og dermed gøre Avaya til en mere stærk spiller på markedet.

"Når dit firma ligger på andenpladsen, og du kæmper for livet, er det aldrig en dårlig idé at få fat i den andenbedste fyr fra det bedste firma”, siger Arnold.

“Det drejer sig i virkeligheden om, at de får Charlie på deres hold og ikke på Ciscos, fordi han tilfører Avaya så meget viden.”

Af øvrige nyheder kunne Avaya i onsdags meddele, at Jeremy Butt bliever firmaets nye vicedirektør. Før han kom til Avaya, var Butt vicedirektør for de verdensomspændende kanaler hos Motorola. I lighed med Giancarlo, havde Butt også en ledende rolle hos Cisco.

"Jeg er overbevist om, at Avaya står klar med en overordnet plan i ærmet”, siger Arnold. “Kanalen er lige så vigtig som teknologierne, så det at de tager et så stort skridt for at fremme deres kanal, er store sager”, tilføjer han.

Oversat af Alex Zichau Hertz




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere