Artikel top billede

Ingen android-telefoner til Danmark foreløbig

Den første amerikanske teleudbyder melder sig klar med android-baserede telefoner i slutningen af i år. Ingen af de danske udbydere har planer om at følge dette eksempel.

De danske teleudbydere har ikke planer om at sende android-baserede telefoner på markedet foreløbig. Det er da en spændende platform, men vi ser lige teknologien an, lyder det fra flere af de store danske teleselskaber.

Andriod er Googles åbne mobilplatform, der blandt andet skal konkurrere med Windows Mobile og Symbian.

I USA har telegiganten T-Mobile meldt ud og i slutningen af dette år, skal den første Android-telefon være klar. Det skriver Wall Street Journal.

Danske mobilbrugere vil i følge de største mobiludbydere dog ikke få mulighed for at købe telefoner med den åbne Google-platform foreløbig.

"Vi har ikke nogen intension om, at vi skal være det første selskab, der tilbyder Googles platform til vores kunder," fortæller Rune Fick Hansen, der er pressechef i Telia.

"Det er et stykke udviklingsarbejde, en åben platform og en teknologi, som er helt ny. Derfor vil vi gerne se den an først. Vores erfaring siger, at åbne platforme skal modnes, før de er interessante for brugerne," siger han.

"På den anden side ser Android spændende ud, og vi er meget nysgerrige efter at se platformen efter i sømmene."

Ingen HTC fra TDC

Rygterne lyder på, at blandt andet HTC er en af de mobilproducenter, der kommer med en Android-baseret model i løbet af 2008.

I Danmark har telegiganten TDC dette mærke i sit sortiment, men også her har man valgt at placere sig i venteposition.

"Vi dømmer ikke nogen ude på forhånd, men vi vil have et produkt i hånden først," siger Per M. E. Christiansen, der er kommunikationsrådgiver i TDC .

"Vi synes platformen ser enormt spændende ud, men har ingen konkrete planer om produkter til det danske marked," lyder det fra TDC.

Mobiludbyderne Sonofon og 3 har heller ingen aktuelle planer om sende Andriod-telefoner på gaden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere