Karen Jespersen lukker for e-valg

Velfærdsminister Karen Jespersen smækker døren i for at begynde forsøg med e-valg. Regeringen vil bevare den folkelige proces.

Der bliver ikke nogen forsøg med elektroniske stemmemaskiner i denne omgang. Velfærdsminister Karen Jespersen har smækket døren i over fingrene på de otte kommuner, som havde bedt om lov til at begynde forsøg med elektroniske stemmemaskiner.

Trods en intens indsats fra kommunernes organisation KL har det ikke været muligt at overbevise Karen Jespersen om, at det er en god ide at begynde forsøgene nu.

Karen Jespersen henviser i en pressemeddelelse til sikkerheden i løsningerne.

"Vi har også eksempler fra udlandet, hvor man har oplevet store problemer med sikkerheden - blandt andet i Nederlandene og USA," siger velfærdsminister Karen Jespersen.

Folkeligt arbejde
Mens kommunerne har ønsket at modernisere arbejdet med valg, og på sigt hente erfaringer, der kunne føre til en fuldstændig digitalisering af valgene, så ser ministeren anderledes på perspektiverne.

"Elektronisk stemmeafgivning og stemmeoptælling ville bryde med den hundredårige velafprøvede tradition for, hvordan stemmeafgivning og stemmeoptælling foregår på landets afstemningssteder," siger Karen Jespersen, som især hæfter sig ved den folkelige kontrol med afstemningsresultatet.

Ministeren forholder sig i pressemeddelelsen ikke til, at kommunerne blandt andet har begrundet forsøgsprojekt med manglen på valgtilforordnede, som betyder, at kommunalt ansatte må tælle op i stedet for at udføre deres normale arbejde.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Sådan vælger du business intelligence-løsning
I dette whitepaper undersøger vi, hvilke faktorer du skal være opmærksom på, når du vælger din kommende BI-løsning