Karen Jespersen lukker for e-valg

Velfærdsminister Karen Jespersen smækker døren i for at begynde forsøg med e-valg. Regeringen vil bevare den folkelige proces.

Der bliver ikke nogen forsøg med elektroniske stemmemaskiner i denne omgang. Velfærdsminister Karen Jespersen har smækket døren i over fingrene på de otte kommuner, som havde bedt om lov til at begynde forsøg med elektroniske stemmemaskiner.

Trods en intens indsats fra kommunernes organisation KL har det ikke været muligt at overbevise Karen Jespersen om, at det er en god ide at begynde forsøgene nu.

Karen Jespersen henviser i en pressemeddelelse til sikkerheden i løsningerne.

"Vi har også eksempler fra udlandet, hvor man har oplevet store problemer med sikkerheden - blandt andet i Nederlandene og USA," siger velfærdsminister Karen Jespersen.

Folkeligt arbejde
Mens kommunerne har ønsket at modernisere arbejdet med valg, og på sigt hente erfaringer, der kunne føre til en fuldstændig digitalisering af valgene, så ser ministeren anderledes på perspektiverne.

"Elektronisk stemmeafgivning og stemmeoptælling ville bryde med den hundredårige velafprøvede tradition for, hvordan stemmeafgivning og stemmeoptælling foregår på landets afstemningssteder," siger Karen Jespersen, som især hæfter sig ved den folkelige kontrol med afstemningsresultatet.

Ministeren forholder sig i pressemeddelelsen ikke til, at kommunerne blandt andet har begrundet forsøgsprojekt med manglen på valgtilforordnede, som betyder, at kommunalt ansatte må tælle op i stedet for at udføre deres normale arbejde.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople A/S
Salg, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger inden for CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Kunstig intelligens og automatisering: Sådan kommer du i gang

En ny generation af langt mere intelligente og automatiserede it-løsninger har meldt deres ankomst på markedet. Disse vil i de kommende år fuldstændig forandre, hvordan it kan understøtte og forandre virksomheder og hele markeder. Men hvordan kommer man i gang med at udnytte kunstig intelligens og automatisering i virksomheden? Kom og få en række konkrete bud på, hvordan man gør.

30. marts 2017 | Læs mere


Computerworld Summit 2017

Den teknologiske udvikling buldrer afsted. Din organisation skal være digital. Den skal være sikker. Og så skal den være tilstrækkelig omstillingsparat til at møde den fremtid, som ingen rigtigt kender. Summit 2017 sætter fokus på de nye teknologier, forretnings- og driftsmodeller, og giver dig inspiration til, hvordan de kan give den maksimale værdi i din virksomhed.

04. april 2017 | Læs mere


Bedre arbejdsgange og bedre sikkerhed: Sådan får du mere ud af dine printere

Printerne er dyre maskiner, og området udviklet sig hastigt over mod stedse mere avancerede og tæt forbundne løsninger. Inden længe vil vi også begynde at se 3D-printere vinde indpas i virksomhederne. På dette How To seminar kan du se de bedste printer-løsninger på markedet lige nu ? og ikke mindst høre, hvordan du bedste muligt sikrer din printer mod cyberkriminelle, da printere er et oplagt mål.

25. april 2017 | Læs mere


Computerworld
Derfor skifter NemID navn til MitID: Lægger op til stort opgør med Nets og papkortet
Den næste generation af NemID får navneforandring til MitID. Læs her, hvornårMitID ser dagens lys, og hvad du kan forvente af den kommende løsning.
CIO
Grundfos opretter ny topstilling - her er selskabets nye 'head of digital transformation'
Pumpegiganten Grundfos i stor oprustning med it og digitalisering. Seneste tiltag er en ny topstilling i koncernen, hvor der netop er ansat en 'head of digital transformation.'
Comon
Top 5: De bedste spil baserede på film
Film, der bliver til spil, bliver enten fantastisk eller en fadæse. Her er de fem bedste spil baseret på en spillefilm
Channelworld
Ny EG-direktør har en plan: Sådan skal EG vokse sig større og endnu mere profitabel
Interview: Mikkel Bardram er ny administrerende direktør i EG. Selvom EG nu har 2.000 ansatte og en omsætning på 1,8 milliarder kroner, er der potentiale for endnu mere, mener den nye direktør.