Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

McAfee-topboss: Her er de største sikkerheds-trends

Interview: Mobilitet og Software-as-a-Service bliver de vigtigste sikkerheds-nøgleord i de kommende år. De mener David Dewalt, der er koncernchef i et af verdens største sikkerhedsfirmaer, McAfee.

Den voldsomme vækst i antallet af mobile enheder og skiftet til Software-as-a-Service er ifølge David Dewalt, administrerende direktør i McAfee, to uungåelige tendenser, når det drejer sig om sikkehed.

”Antallet af mobile enheder, som virksomhederne skal styre og sikre, er øget dramatisk. Og sikkerhedstruslerne er anderledes på de enheder, så efterhånden som antallet af enheder er steget, har vi kunnet se, at mængden af malware-trusler også er steget.”

David Dewalt fortæller, at antallet af trusler steg med 60 procent fra 2006 til 2007, og at man forventer, at antallet vil stige med yderligere 100 procent her i 2008.

Mobiler kan tabes

Den melding er ikke specielt overraskende, når den kommer fra manden, der står i spidsen for verdens andenstørste sikkerhedsselskab, der kun bliver overgået af Symantec.

Men den mobile sikkerhedstrussel er dog et hedt emne i hele sikkerhedsindustrien, og som Computerworld tidligere har skrevet, findes der blandt andet løsninger til, hvordan man sletter data på en stjålen eller tabt mobil enhed.

”En af de største udfordringer er tabet af data. Hvis jeg skulle tabe min mobiltelefon, er det ikke prisen på telefonen, der er tabet – det er de data, der ligger på den. Det er de fortrolige informationer, der har stor betydning for mig som privatperson eller for den virksomhed, jeg repræsenterer,” lyder det fra David Dewalt.

McAfee befinder sig, sammen med virksomheder som Symantec og Trend Micro i en hastigt voksende industri.

Ifølge analysehuset Gartner voksede sikkerhedsindustrien med hele 19,8 procent fra 2006 til 2007, så den samlede omsætning i dag lyder på 51,2 milliarder kroner.

Er SaaS en trussel eller chance?

Men trods den imponerende vækst er der masser af udfordringer forude.

En af dem er Software-as-Service, hvor it-løsningerne leveres via et stik i væggen, så slutbrugeren ikke skal bekymre sig om it-driften.

Spørgsmålet er, hvad SaaS-tendensen vil få af betydning for de traditionelle sikkerheds-leverandører.

Hvis en virksomhed lejer den fulde it-pakke på nettet, er det vel ikke længere nødvendigt selv at investere i licenser til antivirus- og spamsoftware?

David Dewalt mener dog, at SaaS er en forretningsmulighed snarere end et problem for McAfee,

”Det er både et sikkerheds-behov hos slutbrugeren, hvor man for eksempel stadig vil kunne kopiere fortrolige informationer ned på en USB-stik eller miste data, men også hos SaaS-virksomhederne,” siger han og tilføjer:

”En af de største udrulninger, vi har haft, var hos Yahoo, hvor vi har en real-time sikkerhed på søgningerne, så du kan se hvilke søgeresultater, der er sikre, og hvilke der ikke er. Det er jo en af verdens største SaaS-leverandører.”

Security-as-a-Service

Computerworlds amerikanske søstermedie Infoworld har tidligere skrevet om begrebet security SaaS, der dækker over, at sikkerheds-applikationerne flyttes ud på internettet.

”Et af de største eksempler på SaaS i dag er sikkerheds-virksomhederne. De hundrede millioner af computere, vi beskytter, opdateres ofte flere gange om dagen. Det er en massiv brug af Software-as-a-Service,” mener David Dewalt fra McAfee.

Hos konkurrenten Symantec er ”skyen” også en del af de strategiske overvejelser.

”Enhver teknologi-evolution har sine ”early adopters”, og når der så er nok beviser, begynder folk at tage dem (teknologierne, red.) til sig i et bredere omfang, men vi ser allerede øget interesse fra kunder i alle størrelser,” sagde Chris Schin fra hosted Symantec Protection Network sidste år til Infoworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere