Yahoo siger nej til nyt tilbud fra Microsoft

Yahoo har takket nej til endnu et tilbuddet fra Microsoft og Icahn. Tilbuddet lokkede med flere milliarder for eksklusivretten til søgemaskinens annonceindtægter. Yahoo kalder tilbuddet latterligt.

Yahoo sagde nej til annonce-milliarder, da søgemaskinen i lørdags takkede nej til et forhøjet tilbud fra Microsoft og skarpretter-investoren Carl Icahn.

Microsoft og Icahn forhøjede den pris, som de ville betale for eksklusivretten til Yahoos annonceindtægter.

Microsoft og Icahn tilbød denne gang en årlig sum på 10,8 milliarder kroner alene for retten til Yahoos reklame-indtægter i de kommende fem år.

Aftalen kunne forlænges med yderligere fem år. Det skrivers nyhedsbureauet Reuters.

Tidligere har Microsoft forsøgt at erhverve sig en 10-årig eksklusiv ret til Yahoos reklameindtægter. Men Microsoft kunne på det tidspunkt kun tilbyde Yahoo økonomiske garantier for de første tre år af aftalen, skriver Reuters.

Latterligt tilbud
Ifølge BBC fik Yahoo blot 24 timer til at overveje det nye tilbud, og der var ingen mulighed for yderligere forhandlinger.

Ifølge Yahoos bestyrelsesformand, Roy Bostock, var vilkårene helt uacceptable for Yahoos aktionærer.

"Det er latterligt at tro, at vores bestyrelse vil takke ja til sådan et tilbud. Denne underlige og opportunistisk alliance mellem Microsoft og Carl Icahn tjener alt andet end Yahoo-aktionærernes interesser," meddeler Roy Bostock i en pressemeddelelse.

Siden Microsofts sidste opkøbsforsøg har Yahoo valgt at tegne en ikke-eksklusiv annonceaftale med Google, der stiller Yahoo en årlig indtægt på 800 millioner dollars i udsigt.

Carl Icahn ejer i øjeblikket cirka fem procent af aktierne i Yahoo.

Læs alle Computerworlds artikler om kampen om Yahoo.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Tirsdag kårer Microsoft de bedste partnere i Danmark: Proactive og Delegate fører feltet an med flest nomineringer
Landets ypperste Microsoft-partnere bliver tirsdag hædret af Microsofts danske ledelse. 20 virksomheder har fået en indbydelse til det prestigefyldte arrangement. Her er et overblik over, hvem der er blevet nomineret.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.