Artikel top billede

10 storage-virksomheder du bør holde øje med

Det vrimler med nye spillere på storage-markedet, nogle mere lovende end andre. Vi bringer her et overblik over de mest interessante nystartede virksomheder.

Fra de-dublication og disaster recovery til flash drives og cloud storage - der er masser af innovation på storage-markedet.

Vi har kigget nærmere på en række virksomheder og har fundet 10 nystartede spillere på markedet, der er værd at holde øje med.

Her er et kig på hver leverandør:

Atrato
4Blox
Fusion-io
Nirvanix
Ocarina Networks
Parascale
Pliant
Axxana
Greenbytes
Storspeed

Atrato

Virksomhedsnavn: Atrato
Stiftet: April 2004
Beliggenhed: Westminster, Colorado

Hvad tilbyder virksomheden: Et mix af hardware og software med navnet V1000, der letter I/O-flaskefalsen mellem storage og server med henblik på at forbedre adgangen til data.

Atrato, som kom ud af stealth mode i februar, meddeler, at virksomhedens teknologi kan gennemføre op til 10.000 I/O-operationer i sekundet og samtidig reducere behovet for rack-plads og kravene til køling i et typisk datacenter.

Hvorfor er Atrato værd at holde øje med? Virksomheden tilbyder hurtig, high-density storage, der kan være nyttigt til effektiv computing og levering af digital underholdning.

Hvordan startede virksomheden? Stifterne Dan McCormick og Jonathan Hall, der begge har en fortid hos XIOtech, besluttede, at de kunne forbedre performance, omkostningseffektivitet og sikkerhed for data, der leveres ved høj hastighed, for kunder, der beskæftiger sig med streaming-indhold, effektiv computing og virksomhedsteknologi.

Hvordan fik virksomheden sit navn? Atrato er opkaldt efter Rio Atrato i Columbia, den hurtigst strømmende flod i verden.

CEO og baggrund: Dan McCormick tilbragte næsten seks år hos XIOtech, hvor han blandt andet var marketingchef.

Finansiering: 18 millioner dollars fra veteraner i storage-branchen, blandt andre Jesse Aweida, grundlægger og tidligere CEO for StorageTek, og Tom Porter, tidligere storage-chef for IBM og CTO hos Seagate.

Hvem bruger produktet: Massevis af kunder, blandt andre MusicGiants og SRC Computers.

4Blox

Virksomhedsnavn: 4Blox
Stiftet: April 2005
Beliggenhed: San Jose

Hvad tilbyder virksomheden: 4Mezzo, software der forbedrer effektiviteten af iSCSI-baserede storage-area networks ved at optimere kommunikationen mellem iSCSI- og TCP-protokoller.

Hvorfor er 4Blox værd at holde øje med? 4Mezzos teknologi, der reducerer den CPU processing power, iSCSI-protokollen kræver.

"4Blox har udviklet en unik software-baseret tilgang til performance, der adskiller virksomheden fra aktuelle hardware-baserede iSCSI-offload og -accelerationsprodukter," udtalte Scott Caruso fra Flywheel Ventures, efter at virksomheden investerede i 4Blox.

Hvordan startede virksomheden? Stifterne, Sai Narasimhamurthy og Joseph Hiu, udviklede teknologien på Arizona State University, hvor Sai Narasimhamurthy var studerende, og Joseph Hiu var hans professor. Universitetet er stadig indehaver af virksomhedens immaterielle formuegoder.

Hvordan fik virksomheden sit navn? Stifterne så tallet '4' overalt: deres teknologi har fire kernekomponenter, den første komponent har fire byggeklodser, og iSCSI er en Layer 4-transportprotokol. ISCSI selv muliggør block-level storage, hvilket forklarer 'blox'-delen af navnet.

CEO og baggrund: Dan Munro startede sin karriere som software-ingeniør, men blev senere konsulent og hjalp nystartede software-virksomheder med at vokse og blive opkøbt.

Finansiering: Et ikke oplyst beløb fra angel investors og ventureselskabet Flywheel Ventures.

Hvem bruger produktet: 4Blox' teknologi er stadig i beta hos OEM-kunder, herunder flere større storage-leverandører, fortæller virksomheden.

Fusion-io

Virksomhedsnavn: Fusion-io
Stiftet: Juni 2006
Beliggenhed: Salt Lake City

Hvad tilbyder virksomheden: IoDrive, et PCIe flash storage-kort, der indsættes direkte i en server. Fusion-io præsenterede produktet på Network Worlds arrangement DEMO sidste efterår.

Hvorfor er Fusion-io værd at holde øje med? Konkurrenter som EMC siger, at det kan begrænse fleksibiliteten af tilslutte storage direkte til en server, men Fusion-io lover et suverænt pris/resultatniveau med et PCIe-kort, der leverer 100.000 IOPS (input/output operations per second). Kort på 160Gb og 320 Gb bliver solgt for hendholdsvis 4.800 og 8.900 dollars.

Hvordan startede virksomheden? CTO David Flynn og vice-marketingdirektør Rick White diskuterede embedded devices og besluttede, at der var et marked for embedded storage, der udnytter flash-hukommelsens hastighed.

Hvordan fik virksomheden sit navn? Navnet indeholder 'fusion', fordi ioDrive sammensætter CPU og RAM i en enkelt silicium-baseret enhed, og 'io' på grund af hastigheden.

CEO og baggrund: Donald Basile har arbejdet med data networking, kabel, telekommunikation, computing og halvledere. Han har for nylig tilbragt fire år som direktør for investeringsfirmaet Raza Foundries.

Finansiering: 19 millioner dollars i en financieringsrunde, der blev administreret af New Enterprise Associates.

Hvem bruger produktet: 44 procent af Fortune 100-virksomhederne bruger ioDrive, fortæller leverenadøren.

Nirvanix

Virksomhedsnavn: Nirvanix
Stiftet: Juli 2007
Beliggenhed: San Diego

Hvad tilbyder virksomheden: Storage Delivery Network, en cloud storage-platform der giver højt skalerbar storage-kapacitet over nettet og er optimeret til digitale medier og store filer. Tjenesten blev tilgængelig i oktober sidste år.

Hvorfor er Nirvanix værd at holde øje med? Sammen med Amazons Simple Storage Service er Nirvanix en af de første spillere på det blomstrende cloud storage-marked. Mens Amazons kan klare filer op maksimum 5GB, giver Nirvanix sine kunder mulighed for at gemme filer på op til 256GB.

Hvordan startede virksomheden? Stifterne Patrick Harr og Geoff Tudor, der begge har erfaring med storage, networking og media caching, ville gerne udvikle et alternativ til netværk til indholdslevering.

Hvordan fik virksomheden sit navn? Det er et ordspil, der kombinerer Nirvana og media exchange ved at bruge i'et i 'media' og x'et i 'exchange'.

CEO og baggrund: Patrick Harr har en baggrund inden for marketing og arbejdede tidligere for Enterprise Partners Venture Capital med fokus på investeringer i indhold, storage og medie-tjenester.

Finansiering: 18 millioner dollars fra Intel Capital, Valhalla Partners, Mission Ventures, Windward Ventures og European Founders Fund.

Hvem bruger produktet: Indholds-publicerende hjemmesider, virksomheder der ønsker data-backup og operatører af Web 2.0-applikationer. Kunden DreeDrive bruger Nirvanix til en online storage-tjeneste, der er integreret med Facebook og gør det lettere for venner at dele filer.

Ocarina Networks

Virksomhedsnavn: Ocarina Networks
Stiftet: Februar 2007
Beliggenhed: San Jose

Hvad tilbyder virksomheden: The ECOsystem, Ocarinas første produkt, blev lanceret i april 2008 og er et instrument, der mindsker mængden af påkrævet disk-plads til storage med de-dublication. Systemet er drevet af nye algoritmer, der er "content-aware", hvilket vil sige, at det ved, hvilken type fil det arbejder med, og hvordan dataene bedst kan reorganiseres for at spare plads.

Hvorfor er Ocarina værd at holde øje med? De-dublication er almindeligt til backup-data, men ikke primær storage, fortæller analytiker Arun Taneja. Ocarina hævder, at det kan reducere storage-behovet med en faktor på 10.

Hvordan startede virksomheden? CEO Murli Thirumale og hans medstifter spurgte en række it-chefer om deres største bekymringer, og de var alle enige om, at der er grundt til at være opmærksom på det hastigt voksende behov for storage.

Hvordan fik virksomheden sit navn? "Det lød bare godt," skriver Ocarina i en mail. "Og der er snart ikke flere gode navne tilbage." En 'ocarina' er er et æggeformet vind-instrument.

CEO og baggrund: Murli Thirumale var CEO for - og medstifter af Net6, producent af SSL-VPN og VoIP-teknologi. Han blev chef hos Citrix, da Net6 blev opkøbt af virksomheden i 2004.

Finansiering: 11 millioner dollars fra Kleiner Perkins og Highland Capital.

Hvem bruger produktet: De første kunder er online fotodelings-sider, blandt andre Photobox og XYZ. Blandt kunderne er også social networking sites, e-mail-udbydere og store filmstudier.

Parascale

Virksomhedsnavn: Parascale
Stiftet: Juli 2004
Beliggenhed: Cupertino, Californien.

Hvad tilbyder virksomheden: Parascale er i gang med at udvikle cloud storage-software, der "samler disk storage på flere standard-servere fra Linux med det formål at præsentere én højt skalerbar selvstyrende storage cloud med enorm kapacitet og parallelt gennemløb."

Der er ikke blevet fastsat en udsendelsesdato endnu, men produktet bliver tilgængeligt som software-download inden for et par måneder, meddeler virksomheden.

Hvorfor er Parascale værd at holde øje med? Parascales billige metode til at udvikle cloud storage har flere fans hos Google. Parascales advisory board rummer Depandar David Kamvar, teknisk chef for personalized search hos Google, og Chuck McManis, storage-teknolog hos Google.

Hvordan startede virksomheden? Cameron Bahar, stifter og CEO, udviklede Parascale-tilgangen til at skalere storage ud ved hjælp af commodity hardware efter at have brugt flere år på at bygge clustered systemer for leverandører som HP, TeraData og Locus. Cameron Bahar stod også i spidsen for udviklingen af en et-tusind-servers distribuerede internet storage service, der blev udbudt af det nu opløste Scale8.

Hvordan fik virksomheden sit navn? På grund af 'parallel' og 'scalability'.

CEO og baggrund: Sajai Krishnan er tidligere direktør for NetApps division StoreVault, som udvikler network storage-produkter til små- og mellemstore virksomheder.

Finansiering: 11,37 millioner dollars fra Charles River Ventures og Menlo Ventures.

Hvem bruger produktet: Blue Coat Systems bruger Parascales software til online disk-to-disk backup.

Pliant

Virksomhedsnavn: Pliant
Stiftet: April 2006
Beliggenhed: Milpitas, Californien

Hvad tilbyder virksomheden: Pliant lancerer sit første produkt, en solid-state harddisk, i fjerde kvarter af 2008.

Hvorfor er Pliant værd at holde øje med? Pliant slutter sig til det blomstrende marked for flash storage til virksomheder, som Sun Microsystems har kaldt "det mest spændende der er sket inden for storage i 20 år."

Flash storage er dyrt, men leverer data i langt højere hastighed end roterende harddiske og forventes at blive indført i mange virksomheder i løbet af de næste par år.

Hvordan startede virksomheden? Virksomheden er stiftet af Mike Chenery, Doug Prins og Aaron Olbrich, der alle har en fortid hos Fujitsu.

Hvordan fik virksomheden sit navn? 'Pliant' betyder "en løsning der er fleksibel og skalerbar og kan ændre applikationer-miljøer," siger virksomheden.

CEO og baggrund: Amyl Ahola, tidligere CEO for TeraStor og underdirektør hos Seagate og Control Data.

Finansiering: 8 millioner dollars i en finansieringsrunde, der blev administreret af Lightspeed Venture Partners.

Hvem bruger produktet: Målgruppen er OEM'er og datacentre, der gennemfører missionskritiske I/O-intensive applikationer som økonomisystemer, web-transaktioner og streaming-videoer.

Axxana

Axxana, der er styret af et team af branche-veteraner, lover at komme med en datareplikations-plan, der vil "ændre disaster recovery, som vi kender det."

Axxanas advisory board rummer Moshe Yanai, som arbejder for IBM og udviklede EMC's storage-systemer Symmetrix for nogle år siden.

Axxanas medstifter og CEO Eli Efrat har været CEO for MessageVine, der udviklede messaging-produkter til internetudbydere. Axxanas CEO, Alex Winokur, blev kaldt "master inventor", mens han var en del af IBM's research division og har arbejdet for Yanai hos storage-leverandøren XIV, som blev opkøbt af IBM sidste år.

Axxana har hovedkontor i USA, men har også kontorer i Tel Aviv, Israel. Virksomheden har lovet at offentliggøre flere detaljer i oktober.

Greenbytes

Greenbytes er ifølge virksomheden selv ved at udvikle et "ultra effektivt NAS-instrument," der kan arkivere vedvarende data og reducere energiforbruget til storage med op til 50 procent.

Virksomheden har afvist at offentliggøre flere oplysninger, før den selvpålagte embargo bliver løftet, men en Google-søgning afslører en hvidbog om Greenbytes' teknologi på Sun Microsystems internetdomæne.

Greenbytes, eller hvert fald virksomhedens teknologi, synes at være tæt knyttet til Sun. Greenbytes' filsystem ZFS+ er baseret på Suns open source-filsystem ZFS og reducerer kapacitetsbehovet med ikke-destruktiv kompression og de-dublication af data, står der i hvidbogen.

Derudover er Greenbytes' NAS-instrument, der er kendt som Cypress, baseret på Sun-serveren Fire X4500.

Greenbytes' CEO, Robert Petrocelli, er fysiker og datalog og har tidligere været CEO for Heartlab, der udvikler cardiac imaging-software.

Storspeed

På virksomhedens hjemmeside finder man leverandørens navn og mail-adresse på en ellers blank side.

Det vi ved er, at den nystartede virksomhed arbejder på at fremskynde adgangen til storage med en netværksbaseret caching-teknologi i stil med den, leverandøren Gear6 tilbyder.

Storspeed har tidligere Cisco-chef Mark Cree ombord og har sikret sig 13 millioner dollars i finansiering fra virksomheder som El Dorado Ventures, Hunt Ventures, Vesbridge Partners og Palomar Ventures.

Mark Cree var CEO for NuSpeed Internet Systems, der blev opkøbt af Cisco for otte år siden.

Storspeed ønsker ikke at deltage i et interview, og underdirektør for business development Gregory Dahl fortæller, at virksomheden "formentlig forbliver i stealth mode et par kvartaler endnu."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere