Artikel top billede

Dansk hacker-alarm afblæst

Flere medier kunne i går berette, at danskerne var de bedste hackere i Europa. Det er imidlertid langt fra sandheden.

Opsigtsvækkende!

Det var historierne, der i går eftermiddag blev bragt i flere af landets medier.

De handlede nemlig om alt fra, at danskerne var de bedste hackere i Europa, til at Danmark var et hacker-paradis.

Det er imidlertid ingenlunde tilfældet, forklarer lederen af sikkerhedsorganisationen DK-Cert, der står bag opgørelsen, Shehzad Ahmad.

Tallene siger derimod udelukkende noget om, hvor mange procent af de hackerangreb, der rammer Danmark, der også er afsendt fra Danmark. Tallene er altså tolket helt forkert, påpeger han.

"Opgørelsen for uge 33 er ikke ensbetydende med, at danskere er blevet bedre til at hacke, eller at vi er blevet en nation med skumlere tanker end tidligere," siger han.

Tal en tilfældighed

Tallene siger udelukkende noget om, hvor mange angreb, der er rettet mod danske computere. De fortæller derimod ingenting om, hvor mange hackerangreb på internationalt plan, der udspringer i Danmark.

Og aktiviteten i uge 33 var der ikke noget unormalt i, påpeger Shehzad Ahmad.

"Det er helt tilfældigt. Der er ikke noget specielt i den uge overhovedet. De få procenters udsving er helt normalt," siger han.

Tallene, som DK-Cert publicerer hver uge, svinger helt naturligt, lyder hans forklaring.

Sandsynligvis en orm

Og årsagen til, at netop uge 33 lå højere end gennemsnittet, kan skyldes flere ting.

"Vi ligger i snit på to procent. Når vi har en uge som denne, hvor vi er oppe på over fem procent, så er det højst sandsynligt en orm, der ender på det danske forskningsnet. Så virker det som om, det er danske adresser, der angriber danske adresser," siger Shehzad Ahmad.

DK-Cert-chefen slår endvidere fast, at tallet heller ikke er rekordhøjt.

Det skal noget længere op, før det bliver problematisk, siger han.

Først hvis det når op på 10 procent, vil der være grund til at betragte det som unormalt, siger Shehzad Ahmad.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Sikkerhedsekspert: Derfor har Colonial været nødt til at betale hackere ransomware på 30 millioner kroner - vil sagtens kunne ske i Danmark
Interview: Hvorfor har mægtige Colonial Pipeline valgt at betale ransomware til hackere trods anbefalinger fra myndigheder og sikkerhedsmiljøet? "Det er ikke helt sort og hvidt," siger sikkerheds-ekspert Leif Jensen fra Eset.
Computerworld
Nye informationer om det største iPhone-hack nogensinde ser dagens lys: 128 millioner brugere blev ramt
Hidtil hemmeligholdte detaljer om verdens største iPhone-hack er kommet frem under retssagen mellem Apple og Epic Games. 128 millioner brugere blev ramt, og mere end 4.000 apps blev inficeret. Se detaljerne her.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.