Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Helge Sander indkaldt til krisemøde om .dk-domænet

It-politikerne blander sig nu i udbuddet af det danske .dk-domæne, som dotDK ellers længe så ud til at vinde. Manglende opbakning og uigennemsigtig forretningsmodel kan få udbuddet til at gå om.

Diskussionerne om administrationen af det danske internet i form af udbudskampen mellem DK-Hostmaster/DIFO og dotDK har medført så meget storm, at it-politikerne på Christiansborg nu vil skride til handling.

"Jeg er blevet kontaktet af rigtig mange virksomheder, organisationer og borgere, der er bekymrede for dotDK-prækvalifikationen. Og de mange anklager om foreningens forretningsmodel og dens manglende åbenhed gør mig betænkelig," siger Venstres it-ordfører, Michael Aastrup Jensen.

At foreningen heller ikke har fået støtte fra nogen af de virkelig tunge spillere i det danske internet-samfund, der på nuværende tidspunkt er medlemmer hos DK Hostmaster/DIFO, gør ham også betænkelig.

Han siger, at han derfor vil indkalde alle it-ordførerne samt IT- og Telestyrelsen - og allerede har indkaldt videnskabsminister Helge Sander (V) - til en diskussion om, hvorvidt dotDK skal løbe af med den endelige sejr.

"Jeg har hejst det gule flag i denne debat, og denne slags vigtige sager skal tages op i it-ordførerkredsen, inden der kan træffes en endelig beslutning," siger han til Computerworld.

Han understreger samtidig, at han derfor ikke ser 26. august, når IT- og Telestyrelsen ifølge udbudsplanen burde udråbe en endelig administrator af det danske .dk-domæne, som en betydningsfuld skæringsdato.

Det skyldes, at domæne-udbuddet kan risikere at skulle gå om.

Reelle klager eller dårlige tabere?

Konservatives it-ordfører, Mike Legarth, er også blevet kontaktet fra flere sider. Han mener derfor, at politikerne ikke kan ignorere sagen længere.

"Vi skal være på vagt og passe på, at det er en kvalificeret afgørelse, vi træffer, i så vigtig en sag, når så mange store organisationer rejser sig op og er imod dotDK-afgørelsen," siger han.

Han opfordrer derfor også til et møde med Helge Sander og IT-og Telestyrelsen for at få en igangsat en tilbundsgående undersøgelse af, hvorfor så mange store organisationer som Dansk IT, IT-Branchen, Dansk Erhverv og Foreningen for Open Source Leverandører i Danmark ikke vil bakke op omkring dotDK.

"Undersøgelsen skal vise om de mange anklagepunkter har hold i virkeligheden, eller det drejer sig om dårlige tabere," siger han.

Han understreger, at udbuddet bør gå om, hvis det viser sig, at der er utætheder i dotDK-forretningsmodellen eller støtteorganisationerne viser sig at være mindre betydningsfulde aktører i det danske internetsamfund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere